Ден 24-ти: "Оставкомобил" поведе протеста на майките - 24novini.bg

Ден 24-ти: "Оставкомобил" поведе протеста на майките

"Оставкомобил" поведе протеста на майките на децата с увреждания, който се провежда за 24-ти път "Оставкомобил" поведе протеста на майките на децата с увреждания, който се провежда за 24-ти път 24novini.bg
Мария Йорданова 14.11.2018 | 21:00
(1 глас)

„Оставкомобил“ поведе 24-тия протест на майките на деца с увреждания тази вечер в София. За пореден ден майките и подкрепящите ги граждани излязоха пред Министерския съвет с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Този път на протеста им имаше "оставкомобил", брандиран с логото на инициативата им "Системата ни убива", видя репортерът ни Мария Йорданова.

 

Протестът днес се превърна в автошествие, което започна от паркинга на БНБ, продължи по бул. „Тодор Александров“ и стигна до Люлин планина. Колите, които са част от протеста са с отличителен знак – черен балон, черно знаме, стикер „Системата ни убива“ или табела „WC, оставка”, визиращи инициалите на името на вицепремиера и титлата му.

 

В шествието се включиха граждани, майки на деца с увреждания, таксиметрови шофьори и колоездачи.

Единственият мотор, който е част от протеста, е каран от 16-годишната Ванеса, която има по-голям брат със специални потребности.

Броят на протестиращите пред Президентството преди автошествието беше не много голям, но продължиха виковете „Оставка“, „Валери боклук, махай се оттук“, „Валери е позор! Оставка и затвор!“.

„24 дни приканваме към морал в българската политика

и в българина“, заявиха майките тази вечер. Те споделиха, че сред коментарите от излъчване на живо има такъв, който гласи, че ако майките отново пречат да се свали правителството, ще им „теглят“ по един бой.

„Явно нещата ще се оправят с бой на майки“, заявиха протестиращите.

Майките благодариха на Слави Трифонов за дарените тениски и трибуната за изява на Вера Иванова в снощното му предаване. В ефир тя заяви, че на протеста в неделя е имало провокатори от агитките на „Атака“ и разказа за заплахите, които са отправени към тях.

Валери Симеонов си навлече гнева на майките на деца с увреждания с изказването си, че това са „кресливи жени с уж болни деца“.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...