Обиди на мишки и мишлета в парламента - 24novini.bg

Обиди на мишки и мишлета в парламента

Данаил Кирилов обиди БСП на мишки. Данаил Кирилов обиди БСП на мишки.
06.11.2018 | 18:57
(0 гласа)

Около час парламентарно време отделиха народните представители да си разменят обиди и да се обвиняват в неспазване на правилника. Това се случи точно преди гласуването на бюджета за държавното обществено осигуряване, когато на трибуната излезе Георги Свиленски от БСП.

 

Той обвини председателя на правната комисия от ГЕРБ Данаил Кирилов в нарушаване на Правилника на НС заради предложение, което Кирилов направи по-рано.

 

В началото на заседанието Кирилов предложи на депутатите да гласуват решение, според което на отсъстващите няма да им бъдат признати командировъчни и пари за пътуване за днешния ден.

Според Свиленски подобни решение трябва да бъдат разгледани първо в комисиите към НС и не могат да се рпавят директно от парламентарната трибуна.

Той обвини председателят на НС Цвета Караянчева, че е допуснала подобна „подмяна“ на правилника.

Председателят на Народното събрание командировала депутати да ни представят на важни събития в чужбина, а Кирилов им отнема командировъчните. Това е недопустимо.

Знаем какво целите – знаем, че имате проблем с конструкцията и задържането на кворума, но депутатите на БСП не може да ги купите с 200 лева и с лишение от квартирни, коментира Свиленски.

Данаил Кирилов беше категоричен, че нарушение няма и се закани да извади отчетите на депутатите на БСП за командировъчни в днешни ден. Влязохте като мишки тук, за да се регистрирате на второто гласуване, а ви нямаше при първоначалната регистрация и поименната проверка, нападна опозицията Кирилов.

От БСП се почувстваха обидени, от което последваха нови спорове трябва ли да бъде наказан Данаил Кирилов.

 

След около 30 минути дебат все пак председателстващият заседанието – Емил Христов направи официална забележка на Кирилов. Такава отнесе и Цветан Топчиев, който нарече самия Христов – мишка.

Корнелия Нинова пък поиска свикването на извънреден председателски съвет за смяна на програмата за работата на парламента.

Каните се за пореден път да нанесете удар по държавността. Искате да гласуваме бюджет, без да са приети данъчните закони. Искате сега да отворим и гласуваме бюджета, а едва след това да се разглеждат данъчните закони. Няма как да искате да приемем закони с числа, базирани на закони, които парламентът не е приел, заяви Нинова и поиска разглеждането на Бщджет 2019 да остане след като бъдат гласувани данъчните закони, предвидени във втора точка за утре.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...