Пътник ли е Борисов във влака на Манолова? - 24novini.bg

Пътник ли е Борисов във влака на Манолова?

Ще се окаже ли Борисов пътник във влака-стрела на Манолова или той кара влака Ще се окаже ли Борисов пътник във влака-стрела на Манолова или той кара влака
06.11.2018 | 11:15
(1 глас)

Тази сутрин на Борисов не му върви. Чака го тежък ден, а 24novini.bg прави прогноза какво ще предприеме до залез слънце премиерът.

 

 

 

Първо локомотивът на омбудсмана Мая Манолова тръгна от Централна ЖП гара, която Борисов построи,

в 6,55 ч. с толкова камери и журналисти, че ще кажеш попаднал си на изпроводяк на премиера. Ако се питате защо му трябваше на премиера бeля на главата - разбирай да вземеш на Мая Манолова колата, сигурни сме - тази сутрин и той се пита същото. 24novini.bg се вози с омбудсмана и на живо е свидетел на народната любов.

Второ, снощи Слави Трифонов каза в ефир, че дава кола и шофьор на омбудсмана Мая Манолова.

И че властта взема колата й, понеже й завижда за високия рейтинг. Днес тази новина е първа по медиите, вкл. и на близките до властта. Дали Борисов се сърди на Горанов, че "вместо да извади очи, изписа веждите" на Манолова?

Трето, депутатите от БСП заявиха, че днес няма да се регистрират за кворума

в парламента на управляващия Борисов. Гласува се бюджетът на държавата за 2019 г., но кворумът е работа на управляващите, заяви Нинова. Дали бюджетът, разбирай Борисов, ще събере уважение, ще брои днес цял народ пред телевизорите. Сметката ще излезе в 13,00 ч., когато парламентът ще започне заседанието. Тогава ще е ясно кой е на ход - Борисов, ДПС, Радев?

Четвърто, героичните майки не клякат.

Нито на пари, нито на заплахи, както обикновено става с опозицията на Борисов. Снощи за 14-ти път майките излязоха, подкрепи ги цяло автомото-шествие, рокери, шофьори, българите в Лондон, българите от Северозапада, протестите против високите цени на горивата и живота, и още граждани.

Пето, протестираха птицевъдите

заради неадекватните мерки за птичия грип. Напрегнати са и свиневъдите заради чумата по свинете, срещу която оградата от три реда тел не помогна. И чумата дебне около 600 хил.прасета - инфраструктурата на един от мощните бизнеси в държавата.

Шесто, ДПС иска да "демонтира по-бързо това управление", т.е. иска предсрочни избори.

Казано от Йордан Цонев в национален ефир в деня преди гласуването на бюджета това е даване на ден за размисъл на Борисов по темата "сделка или не". Денят му за размисъл изтече днес по едно и също време с отпътувалия локомотив Мая Манолова с десетките показващи нея, а не премиера камери.

Седмо, БСП написаха алтернативен бюджет. За да има с какво да дразнят Борисов в пленарната зала,

ако все пак дебатът започне. Т.е. БСП има План Б. Те и да имат План Б, няма да станат по-добра алтернатива на ГЕРБ, мислим ние. Но това са политическите играчи - ГЕРБ, БСП и ДПС, в тази държава. Десните спят. Президентът се е свил. Дали за отскок... Дали защото му е рано да управлява държава без парламент, пък и да дава мандат на ДПС да прави правителство посред зима.

Осмо, Марешки даде ултиматум до края на седмицата в стил "имаме сделка",

като си обяви цената: "падат главите" на двамата вицепремиери Симеонов и Каракачанов, и Марешки помага на Борисов за кворума. 

Девето, това се случва броени дни след като роми нападнаха полицейски управления

в три относително малки градчета, които осъмнаха с Жандармерия. Достатъчно малки градчета, та всички хора в тях да видят властта на колене пред роми. 

Какво му остава на премиера Борисов до залез слънце ли:

  1. Валери Симеонов да бъде склонЕн да си подаде оставка до 10 дни, а Борисов да бави отговора дали я приема, докато мине бюджетът. Ще го опакова като в класиката "какво тук значи някакви си личност" и ще каже, че бюджетът е каузата. Ще му трябват сигурни ДПС на негова страна, за да направи това. И ще отнеме повече от 10 дни.
  2. Да махне вицепремиера Симеонов още днес, за да се позиционира на страната на добрите - майките и населението, което вече твърде шумно вика. Но и на страната на ДПС - защото така ще вкара ДПС в парламента за бюджета. После ще управлява с тях с плаващи мнозинства. Докато докара избори "две в едно", за да работят кметовете за депутатите. Вчерашните данни, че 81 % от българите искали точно това бяха създаване на изкуствена среда за именно такъв ход от страна на Борисов. Ще му трябват 10 минути за такова решение. И силна еднолична власт в ГЕРБ.
  3.  Да събере камерите в стил омбудсмана и да заяви, че БСП е виновна, че държавата няма бюджет. После театрално да се откаже от рожбата си - бюджета за 2019. И от 100-те милиарда БВП в него. Да самоубие третия си кабинет на рождения ден на втория - 7 ноември. После негативът от неприетия бюджет да го "качи на гърба" на служебния кабинет, който Румен Радев ще трябва да нареди. Или да даде мандат на ДПС да направи правителство с този парламент. После обаче Борисов ще трябва да удържи на заканата на Румен Радев, че ще изчисти назначенията на ГЕРБ от институциите до крак при първото служебно правителство. Ще му трябват 6 месеца яки мускули на Борисов до 26 май - деня на евровота.

Залагането "оставка или не" е съдбата на третия кабинет на Борисов оттук до края му.

През това време в бързия влак Манолова събира народна любов. И извозва всякакви - особено пътници без багаж, пътници с тежък багаж, пътници, дошли да сигнализират, че няма справедливост, а и пътници, озовали се случайно на фронотвата линия на Борисов и Манолова - купе 2 в бързия влак "Златни пясъци".

Дали премиерът още кара влака? Кой е машинистът?

За избирателя меродавно си остава това, което вижда с очите си: Манолова в купе № 2 на втора класа в бързия влак, в сърцето на народа. При тази картина кой кара влака е последният въпрос, който пътниците биха си задали. И последният отговор, който са склонни да чуят. В 13.00 ч. днес е часът на истината.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...