Галъп: 81 % искат оставката на Валери Симеонов - 24novini.bg

Галъп: 81 % искат оставката на Валери Симеонов

Галъп посочва, че над 81 % от българите са "за" оставката на Валери Симеонов Галъп посочва, че над 81 % от българите са "за" оставката на Валери Симеонов
05.11.2018 | 13:40
(0 гласа)

„Галъп интернешънъл” съобщи, че 81% от българите искат оставката на Валери Симеонов. „Обществото очевидно трудно ще приеме пасивност от страна на премиера и търси от него отговорност като ръководител на правителството. Българите явно очакват уволнение и забавянето носи щета за Борисов”, посочват авторите на изследването.

 

Проучването е проведено между 27 октомври и 2 ноември сред 800 души в страната. Обобщено, проучването посочва, че
пасивността на премиера Борисов в скандала между вицепремиера и майките, му носи щети.

 

Привържениците на „Обединени патриоти” в мнозинството си (60%) смятат, че лидерът на НФСБ трябва да остане в правителството. Обратната е картината при симпатизантите на ГЕРБ – над 50% „за“ и около 40% - „против“ той да остане в кабинета.

Симпатизантите на БСП настояват и за оставка на правителството, а тези, които не биха гласували за никого, са разделени в мненията си.

Практически всички слоеве на обществото намират, че премиерът Борисов е отговорен за ситуацията около Валери Симеонов. Единствено привържениците на ГЕРБ са на обратното мнение, а привържениците на Обединените патриоти са разделени по тази тема.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...