Манолова: Институциите все гледат да ударят с теслата гражданите - 24novini.bg

Манолова: Институциите все гледат да ударят с теслата гражданите

Мая Манолова заяви, че институциите "удрят гражданите с теслата" при всеки удобен случай Мая Манолова заяви, че институциите "удрят гражданите с теслата" при всеки удобен случай Кадър: bTV
05.11.2018 | 12:07
(0 гласа)

Мая Манолова: При всеки случай на институциите им е най-лесно да ударят с теслата гражданите

Това каза омбудсманът Мая Манолова пред bTV, по повод внесените промени за "Гражданската отговоронст" и обезщетенията пир смърт при такастрофа. Промените внесе между първо и второ четене на Кодекса за застраховането Менда Стоянова от ГЕРБ. Това предизвика остра обществена реакция, той като Менда Стоянова определи живота на загинал на 20 хиляди лева. Премиерът Борисов побърза да забрани на депутатите от ГЕРБ да гласуват промените на Менда Стоянова.

"Не може с предложения между първо и второ чете да ограничиш обезщетенията на хората за смърт в резултат на ПТП. Хората все повече гледат дали институциите работят в тяхна полза и ако не работят, дават сигнали", каза още Манолова. Депутатите имат възможност да организират дискусия, след като

Законът се променя на тъмно, без обещствена дискусия и без да се изслушат засегнатите страни.

Най-лесно за институциите е да ударят с теслата гражданите, вместо да идмислят друго решение. Най-обидно е, че става на тъмно и на принципа "ако мине". Е, да ама не минава - хората вече си знаят правата.

Според Европейската директива лимитът за обезщетения е 10 млн. лева, а тук се искат 20 хиляди лева. Всичко това трябва да се каже честно и открито. А не да се ощетяват хората, които и без това са претърпели болки и страдания от изгубените си близки.

"Много са недодялани тези текстове, които са внесени, каза още Манолова" и призова "Всичко на масата!"

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...