БСП и ДПС опъват нервите на управляващите с кворума в парламента - 24novini.bg

БСП и ДПС опъват нервите на управляващите с кворума в парламента

31.10.2018 | 12:20
(0 гласа)

БСП и ДПС започнаха да опъват нервите на управляващите, затруднявайки събирането на кворум в Народното събрание. Парламентът днес едва започна работа, от третия опит, след като депутатите от левицата обявиха, че няма да участват при регистрацията до оставката на вицепремиера Валери Симеонов, за която настояват и майките на деца с увреждания.

 

ДПС също не се регистрираха, а активисти на ГЕРБ и патриотите истерично звъняха по телефони, за да привикват своите депутати. Парламентът започна работа с 51 минути закъснение днес, а кворумът от 121 депутати бе събран от третия опит и благодарение на решаващата регистрация на напусналия групата на социалистите Спас Панчев. Парламентарните групи на "БСП за България" и ДПС не бяха в залата.

 

Двете опозиционни партии казват, че няма координация в действията им, но критикуват Валери Симеонов заради думите му.

Миналата седмица БСП се обяви за предсрочни парламентарни избори, а ДПС анонсира тактически действия за спасяване на демокрацията и постави ултиматум - или оставка на Валери Симеонов, или оставка на правителството.

 

От ГЕРБ и партиотите се опитаха да омаловажат случилото се, но неофицилно коментират, че ако ДПС и БСП продължат, ще трябва да затегнат дисциплината и да ходят всеки ден на работа.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...