Двама обвинени за палежа на дома на бургаския фоторепотер. Търсят единия - 24novini.bg

Двама обвинени за палежа на дома на бургаския фоторепотер. Търсят единия

26.10.2018 | 18:00
(0 гласа)

Полицията и прокуратура в Бургас издирват 33-годишния Румен Я., запалил входната врата на апартамента на фоторепортер в местен вестник, съобщи на пресконференция в морския град апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров.

 

 

Освен на него, обвинение е повдигнато и срещу Петър Биберов на 38 г., поръчител на палежа. Обвинението срещу Биберов е, че на 10 октомври умишлено склонил Румен Я. да извърши палежа.  Около 3 ч. след полунощ Румен Я. запалил автомобилна гума пред жилищната врата на апартамента на фоторепортера. Огънят обхванал и електрическото табло с 27 електромера. Събрани са достатъчно доказателства, които водят до обосновано предположение, че двамата са извършители на деянието.

Биберов и Румен Я. са осъждани.

Първият - за палежи, за притежание на незаконно оръжие, нанасяне на лека телесна повреда. Другият има три присъди.

Макар и насочено срещу едно лице, последното престъпление засяга и много други. В този вход имаше и възрастни и малки деца. Възрастна жена беше откарана в болница, заяви директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас комисар Калоян Калоянов.

За палежа наказанието е лишаване от свобода от 1 до 8 години.

Изчаква се пожаротехническата експертиза и може да се премине към по-тежко обвинение, казаха от прокуратурата.

Фоторепортерът Борислав Пенков водеше дела срещу Биберов за нанесен побой: Биберов нападна фоторепортера, докато правел снимки преди едно от заведенията му. Делото беше в съдебна фаза, когато прозорците на дома на фоторепортера два пъти бяха строшени с камъни.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...