Анкета: ГЕРБ и лидерски битки спират дясното обединение - 24novini.bg

Анкета: ГЕРБ и лидерски битки спират дясното обединение

Пред Десните има пречки за обединение - личностни различия между лидерите, но и ГЕРБ, смятат участниците в анкетата ни Пред Десните има пречки за обединение - личностни различия между лидерите, но и ГЕРБ, смятат участниците в анкетата ни
Мария Йорданова 24.10.2018 | 16:20
(0 гласа)

Всеки трети смята, че пред дясното обединение има пречки, показват резултатите от анкетата на 24novini.bg, която провеждаме от 3 седмици.

 

Десните партии трябва да се обединят в общ съюз, но пред обединението им има пречки, сочат резултати от анкетата, в която са гласували 3227 участника.

На въпроса „Според вас трябва ли да се обединят десните партии в общ съюз?“ повече от една трета (35%) са отговорили с „Да“, което е и отговора с най-много гласа – общо 1117.

 

Останалата част от отговорилите, че десните трябва да се обединят, са на мнение, че пред общият им съюз има пречки от различен характер.

Всеки трети от анкетираните (31 %) е на мнение, че ГЕРБ или личностните различия между десните политически формации би попречило за създаването на общ съюз. Така са отговорили 995 души. Други 28 % или 915 участника са посочили като пречка за обединението на десните личностните различия и битки между лидерите на отделните партии.

Около 6 % от отговорилите нямат мнение дали ще се стигне до общ политически субект на Десните или смятат, че не трябва да се стига до обединение.

 

Редактор: Мария Йорданова

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...