Журналистът Борислав Петков: Очаквах нападение, следят ме - 24novini.bg

Журналистът Борислав Петков: Очаквах нападение, следят ме

Борислав Пенков каза, че се притеснява за сигурността си и че нападателите му го следят Борислав Пенков каза, че се притеснява за сигурността си и че нападателите му го следят Кадър: NOVA
15.10.2018 | 11:00
(0 гласа)

Очаквах да ме нападнат, но очаквах да запалят терасата. Разбрах с какви хора имам работа, те ме познават, следят ме, очаквах нападението. Това каза фоторепортерът на в. "Черноморски фар" в Бургас Борислав Пенков след като беше запалена гума пред дома му и това доведе до пожар във входа на кооперацията му в нощта срещу неделя.

 

Пострадалият е категоричен, че това е свързано с работата му по снимането на изгорял ресторант преди години - "Кралско село". Тогава е бил нападнат от осем души, пуснал е жалба, водил е дело срещу лицето Петър Биберов, свързан със заведението, който се е държал предизвикателно пред съда и демонстрирал, че е недосегаем.

 

Заради пламъците и задушливия дим от пожара в неделя се наложи целия вход да бъде евакуиран. С часове хората останаха на тъмно, без ток, а в дома му има поражения, както и във входа на блока, показа NOVA.

От полицията са задържали за 24 часа 37-годишен мъж, на име Петър Биберов, според вътрешни източници на местните медии, като се изяснява дали има някаква съпричастност към престъплението. От МВР не потвърждават дали това е името на задържания.

Петков обясни, че е очаквал след извънсъдебното споразумение с Биберов да се прекрати тормозът върху него, но това не е станало. Той посочи, че е очаквал нападението и не се чувства сигурен за живота и здравето си.

До 19,30 часа в неделя в блока на журналиста нямаше осветление. Електрическото табло вече е възстановено, но щетите във входа са сериозни.

Пенков смята, че нападателите срещу него сега са същите, защото за десет години работа във вестник „Черноморски фар” досега не е имал други проблеми.

По информация на главния редактор на вестника Силвия Шатерова заведението е публична собственост, която е отдадена под наем. Нито тогава, нито сега знаем чия собственост е, каза тя пред NOVA.

„В 21-ви век това е крайно нецивилизован и груб начин да се регулират отношения. Притеснени сме за безопасността на колегата ни, но освен публично да алармираме и да помагаме на разследването, няма какво друго да направим”, коментира Шатерова.

Борислав Пенков не изключва и версията атаките срещу него да са заради намерението му да заведе граждански иск за 50 хиляди лева срещу стопанисващия заведението Петър Биберов.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...