Бареков и Сидеров забравиха за обидите в опит да си вдигнат цената - 24novini.bg

Бареков и Сидеров забравиха за обидите в опит да си вдигнат цената

Мария Йорданова 12.10.2018 | 16:17
(0 гласа)

Бареков и Сидеров забравиха за обидите в опит да си вдигнат цената

 

Доскорошните врагове лидерът на Атака Волен Сидеров и евродепутатът Николай Бареков днес обявиха половинчат курс към обединение за предстоящите европейски избори през май, като скрепяващата им философия ще бъде консерватизъм. 

На специално събитие двамата заедно с дежурния партиен инженер Борислав Цеков, сега съветник на президента Румен Радев, дадоха заявка, че могат да се опитат да направят голямо обединение за вота. От общата им пресконференция не стана ясно дали ще имат обща листа, нито дали Атака ще се раздели с досегашните си партньори ВМРО и НФСБ.

От една страна Бареков заяви, че това категорично не е предизборен съюз. От друга обаче заяви, че Волен Сидеров е най-заслужилият да води листата. Самият Сидеров заяви, че е рано да се обсъждат такива теми. Както и че би искал патриотичната коалиция да се запази за следващия вот. Както и че тук бил сред съмишленици. Както и очаква коалиция Обединени патриоти – ГЕРБ да намери проекция и в управлението на Европа.

Единственото сигурно нещо от днес бе, че Атака е подала документи за включване в Алианса на консерваторите и реформистите в Европа, където членува и партията на Николай Бареков.

Бареков влезе в Европарламента през 2014г. в една листа с зам.председателя на ВМРО Ангел Джамбазки. Двамата обаче се скараха люто през изтеклите години. Днес Джамбазки не беше на събитието, но се информираше по Вайбър точно какво се случва и кой присъства в залата.

Самият Волен Сидеров и Бареков имат също доста любопитна история на отношенията си. През 2014г. Сидеров наричаше Бареков „дудук“, а той него „бялата Златка“. Разменяха си взаимно обвинения в корупция и продажност, като посвещаваха на обиди цели предавания на водените от тях към онзи момент телевизии. Днес обаче и двамата заявиха, че нямат противоречия на личностна основа.

Целта им, обясниха те, била да дадат силно-представителство на консервативно-десните в европарламента. Услужливо Борислав Цеков представи изследване, според което българите, които се самоопределят като десно-консервативни са около 30%. От думите му се разбра също, че основните теми на новия съюз ще са борбата с еднополовите бракове и борбата с мигрантите.

В срещата се включи и президентът на Алианса чешкият евродепутат Ян Захрадил. Групата му в момента се намира в труден период, тъй като ако Брекзит се случи, догодина от нея ще липсват британските консерватори, които осигуряват голяма част от депутатите в групата, затова и са склонни да се разширяват.

Според Николай Бареков Волен Сидеров е най-достоверният партньор, защото е най-разпознаваемото лице за патриот. „Евросъюзът има нужда от промяна и ние можем да я направим. Тук съм, защото избирам Европа на хилядолетни традиции, цивилизации, вяра, морал, християнски ценности, отечества, които запазват своята национална идентичност“, аргументира се пък Сидеров.
Преди конференцията Бареков, Сидеров и Захрадил се срещнаха с премиера Бойко Борисов, което даде основание на слухове, че премиерът подкрепя новото им обединение, за да внесе раздор в патриотичната коалиция. Официалният повод за срещата беше европейския отзвук на разследването на убийството на русенската журналистка Виктория Маринова и охраната на границите.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...