След Виктория Маринова ще бъдат убити още пет жени - 24novini.bg

След Виктория Маринова ще бъдат убити още пет жени

Виктория Маринова няма да е последната убита българска жена - статистиката е зловеща, властта нехае, особено жените във властта Виктория Маринова няма да е последната убита българска жена - статистиката е зловеща, властта нехае, особено жените във властта
09.10.2018 | 09:20
(1 глас)

Зловещо! Но това е статистиката  - по две жени на месец биват убити в България и то от мъжете си или роднини. До Коледа ще бъдат убити още пет. През годината ще станат над 24. Всъщност 20 са вече мъртви.  Убити! По-долу има опис на безсилието на властта - по дати. И снимки на фейсбук-профилите на управляващите ни политици - да се види дали има убийство на журналист у нас или не. Ще се учидите как няма! И особено убягва това убийство от вниманието на жените във властта. Които трябва да помогнат на жените извън властта да останат живи.

 

Освен журналист, жестоко убитата Виктория Маринова е жена. Всяка четвърта българска жена в някакъв момент от живота си е била или ще бъде подложена на насилие, а на всеки две седмици у нас бива убита поне една жена от свой съпруг, партньор, роднина или друг познат. Тези данни цитира в ефира на БНР Радостина Георгиева от Българския хелзинкски комитет още през месец май, като се позова на официални данни на Агенцията на ЕС за основните права. През тази година у нас убитите жени са 20. С Виктория Маринова станаха 20. Публичните случаи са 20. Колко са скритите не знаем.

 

Дори да се говори за проблема с насилието над жените у нас, това не стига. Той остава скрит в двойките и семейството, но често и прикрит от общността и органите на реда.

Политиците не дават категорични знаци, че насилието над жени е неприемливо, че е престъпно, че не може всяка четвърта жена да е бита, заплашвана, насилвана и в случая на Виктория Маринова - изнасилена, пребита и убита.

Държавата е отделила за 2018 г. ... 450 хил. лева за превенция на насилието. Не просто цинично недостатъчно, а знак какво мисли властта за насилието над жени.

Властта мисли в жълти стотинки. Властта нехае. Нехае премиерът Борисов, защото властта у нас е той.

Властта не мисли.

А по-смразяващото е, че властта мълчи. Такова убийство няма! Поне ако се съди по личните им комуникационни канали, които по изборите така умело използват.

От десет политика, и то жени, само на профила на премиера Борисов, не като главна тема, а след темата за чистките в полицията, има 2 изречения от общо 17 думи за убийството на журналистката Виктория Маринова. Името й не се споменава:

 

Световните медии писаха за нея. Писаха еврокомисарите, писаха журналисти, телевизии говориха, вестници публикуваха.

У нас властта премълчава усърдно това убийство. Ето така:

Държавата има жена начело на парламента - пълно мълчание трети ден на Цвета Караянчева и парламента по повод убийството на журналиската Виктория Маринова, за което писаха изданията Гардиън, ВВС, АР, Фокс Нюз и още десетки журналисти, Еврокомисията, Жан-Клод Юнкер, еврокомисари. За българския парламент убита журналистка у нас няма!

 

Нарочна декларация на партията ГЕРБ нямаше също. В личния профил на председателя на парламента от ГЕРБ - нито дума:

Държавата има жена начело на опозицията - Корнелия Нинова се обади, за да коментира, че внасяла вот на недоверие за здравеопазването. И едва на въпрос за русенското убийство отговори, че очаквала действия от властта. Нарочна декларация на партията й БСП нямаше. Нека припомним, че тя беше против Истанбулската конвенция, в която беше вписано, че всяка ТРЕТА жена в Европа е жертва на насилие.

Няма и декларации на прламентарните групите в Народното събрание. На нито една партия!

Държавата има външен министър жена - Екатерина Захариева не коментира убитата журналистка, въпреки че десет световни медии и няколко еврокомисари и ЕК го направиха.

Държавата има министър на правосъдието жена - Цецка Цачева, бивш председател на парламента,  но и тя не се възмути от нечовешката гавра с една българска жена.

Държавата има вицепрезидент жена - Илияна Йотова - ни дума за убитата журналистка. А самата Йотова бе журналист.

Държавата има и президент - Румен Радев - баща на момиче, съпруг, бивш съпруг. На сайта на президентството не търсете позиция - президентството съобщи, че ще ходи при кралицата.

 

Депутатките на управляващата партия оглавяват шест комисии в парламента и

на нито един от профилите им във фейсбук няма нито дума за убита журналистка!

 

Менда Стоянова - председател на комисията по бюджет и финанси и Ивелина Василева - председател на комисията по околна среда, бивш министър - викаква реакция за убитата журналистка! И от двете.

Джема Грозданова - председател на комисията по външна политика: нито дума за убитата журналистка при първи международни реакции час след убийството!

 

Даниела Дариткова - председател на комисията по здравеопзване - никаква реакция по убийството!

 

Милена Дамянова - председател на комисията по образование, бивш зам.-министър - никакъв коментар!

 

Десислава Атанасова - заместник-председател на правната камиися, бивш министър - никаква реакция!

 

Десислава Танева - председател на комисията по земеделие - майка на близначки, бивш министър - нула думи реакция за убитата журналистка!

 

Шест български депутатки мълчат за убийството. Всички до една - майки...

Пет бълагрски жени, след Виктория Маринова, ще са мъртви до Коледа!

Престъпната незаинтересованост на властта към убиваните българки е част от паралелната ни действителност, в която премиерът Борисов управлява, натискайки копчета, а

депутатки и министърки очароват с цветя и рози, дечица на ръце, розови балони, народни носии, фризирани коси и есенни пейзажи.

Докато реалността на българите е друга.

Преди броени дни 17-годишна бе убита от баща си в с. Брястово. Убита, понеже била наркоманка. Бащата се самоуби. Няма човек - няма и проблем... в държавата на Сталин... и Борисов...

През юли бе убита на стълбите на блока си жена в Благоевград - издъхна с прерязано гърло и изтичаща кръв от ръката на насилника на дъщеря си. Беше в деня, когато Конституционният съд обяви Истанбулската конвенция за противоконституционна. В този ден премиерът Борисов откриваше църква, а Нинова тържествуваше в междусъседската си война срещу Станишев за Истанбулската конвенция. И тримата - Борисов, Станишев (лидер на Партията на европейските социалисти, инициирала Истанбулската конвенция) и Нинова, тогава не казаха и дума за убитата жена в Благоевград и насилваната й дъщеря.

Предговорът на Конвенцията съдържа факт: всяка трета жена в Европа е жертва на насилие. В това число и момичетата.

Дори конвенцията да противоречи на Конституцията ни, този факт с насилието над жените е статистика, към която и законодателната власт, и съдебната, и правителството трябва да имат елементарна чувствителност. Вместо да превръщат дебата в политически працдарм за уреждане на лични партийни сметки. Няма да видите жена политик, убита така, както са жените в списъка по-долу.

У нас жените извън властта ги убиват на ишлеме. Ето така:

Убийството в Каспичан - две убити жени преди 10 дни. 18-годишното момиче, намерено мъртво в парка в Димитровград на 21 септември. 33-годишната жена от Самоков, застреляна с пистолет след битов скандал. Първокласничаката Дамла от Момчилград, убита от братовчед си. Жена на 44 години, застреляна от мъжа си в с.Козлец до Хасково на 26 април. На 2 април жена на 60 години от с.Трекляно бе убита от мъжа си, тя звънеше на 112, докато той я убиваше. 35-годишна жена, убита от мъжа си в Троян в 3 през нощта през януари.  На 13 февруари дрогиран шофьор уби жена на тротоара в с.Търнава и осакати друга. През март 23-годишната Виктория бе убита от приятеля си в апратамента им, след като полицията си тръгнала, понеже те не отворили вратата по време на скандала. През май 32-годишна жена бе убита в Кюстендил от 53-годишен мъж и оставена в мазето, жената сама гледала 9-годишната си дъщеря. През юни беше убита 19-годишната Ивета от Айтос, пребита до смърт от приятеля си, лекарите се бориха за живота й, но не успяха да я спасят. Убитите при шесторното убийство в Нови Искър през януари жена, дъщеря й, друга жена. През март жена би убита от мъжа си в Пловдив от ревност, след което той се самоуби. На 25 януари 77-годишен уби жена си във Велико Търново и опита да инсценира самоубийството й... 6 октомври - убита е журналистката Виктория Маринова от Русе, изнасилена и жестоко пребита, докато тича, готвейки се за маратон. 20 жени вече са мъртви.

Знаете ли, повече са. Но този списък е отвъд човешкото и не можем да го продължим.

В държавата на премиера Борисов убитите жени са повече от 20 за 9 месеца!

Ще има още пет мъртви до Коледа! Статистиката на Агенцията на ЕС за основните права е точна.

Какво правим 72 часа след убийството на Виктория Маринова?

Палим свещи в памет на поредната жертва. Отидохме на бдението. На него не бяха нито Борисов, нито министрите жени, нито шефката на парламента Караянчева, нито кметицата на столицата Йорданка Фандъкова, нито омбудсманът Мая Манолова.

 

Във фейсбука-профила на Йорданка Фандъкова три дни след смъртта на една българска жена има... цветя и рози:

 

 

На бдението не беше и омбудсмана Мая Манолова - часове след убийството, на нейния фейсбук-профил имаше есенни пейзажи и съпруг бивш министър на отбраната:

 

Властта не бди! Бдят само гражданите. Палят свещи и мълчат.

Пишем във фейсбук. Говорим. Възмущаваме се. Четем световните медии и еврокомисарите, отбелязали убийството на българска журналистка в социалните мрежи, в изявления на институциите и редакциите си. И всичко отминава.

До следващата убита жена. И така още пет пъти до Коледа... Поне...

Трети ден няма заподозрян, заловен, уличен в жестокото убийство на Виктория Маринова. Над 1100 са избягалите от правосъдие у нас. Над 1 милиард всяка година даваме за вътрешна сигурност. За калпава и убиваща жените, мъжете и децата на държавата вътрешна "сигурност".

В първия ден премиерът каза, че имало много ДНК на мястото, но да не пресираме службите да си свършат работата. На втория ден министър Младен Маринов каза, че било "случайно убийство от мъж с полов нагон" вероятно. Същия втори ден главният прокурор Сотир Цацаров лично каза в Русе, че се работи по всички версии.

Ден трети, на сутринта сме - заловен няма!

Властта подкожно организира кафевите си медии да твърдят, че луди, психопати, серийни изнасилвачи, наркомани и съмнителни типове май били виновните. Не че не са много. Но те са много навсякъде. А ние плащаме над 1,3 млрд. лева годишно на родната полиция да ни пази. И на над 600 институции да пазят върховенството на закона.

Виктория Маринова е третият журналист от ЕС, убит тази година. Вторият беше Ян Куцияк, застрелян с годеницата си в къщата си до Братислава заради разследване на корупция. Това се случи в Словакия в последните дни на февруари. На 15 март правителството на Словакия подаде оставка. Последваха избори. През юни имаше обвинени и заловени, вчера стана ясно, че милионер олигарх е поръчал убийството. Арестуван е. Има повдигнато обвинение. В Словакия.

В България сме в ден трети от убийството на журналистка. Обвинен няма.

Още пет жени ще бъдат убити до Коледа...

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...