BBС писа за жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова - 24novini.bg

BBС писа за жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова

ВВС и журналисти по света писаха за жестокото убийство на водещата от русенската телевизия TVN Виктория Маринова ВВС и журналисти по света писаха за жестокото убийство на водещата от русенската телевизия TVN Виктория Маринова ВВС
08.10.2018 | 09:42
(0 гласа)

BBC публикува новината за убитата по особено жесток начин телевизионна водеща от русенската телевизия TVN Виктория Маринова. В материала, публикуван от БиБиСи относно бруталното убийство, се казва:

 

„Полицията в България разследва убийството на разследващата репортерка Виктория Маринова. Тялото й е намерено в парк в северния град Русе, в близост до река Дунав, в събота. Не е известно дали умъртвяването е свързано с работата на 30-годишния на местна телевизионна станция TVN. Разследването разглежда личния и професионален живот."

 

Смъртта на Маринова привлече международното внимание.

„Шокиран съм от жестокото убийство на разследващата журналистка Виктория Маринова в България“, написа в туитър Харлем Дезир, представител на проекта за свобода на медиите срещу организирана престъпност и корупция (ОССЕ), в който членува Маринова.

"Незабавно се да се започне пълно разследване по случая. Виновникът трябва да понесе отговорност", призовават в Туитър журналисти.

В постовете си посочват, че Маринова е третият разследващ журналист, убит в Европейския съюз през изминалата година и четвъртият от началото на 2017 г.

Припомняме, че само преди два дни стана ясно, че за убийството през февруари тази година на словашкия разследващ журналист Ян Куцияк и годеницата му оставка подаде тогавашният премиер и в страната се проведоха избори. Това беше първото убийство на журналист в Словакия. Четири месеца по-късно за убийството беше обвинена група от четирима начело с местен олигарх и милионер, а причината за убийството се оказаха разследвания на журналиста срещу мафията в Словакия и корупцията по високите етажи, заради които е било поръчано убийството му. Куцияк бе убит на 27 години заедно с приятелката си в дома им близо до Братислава.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...