Последното предаване на убитата журналистка е за Джи Пи Груп - 24novini.bg

Последното предаване на убитата журналистка е за Джи Пи Груп

07.10.2018 | 16:30
(1 глас)

Последното предаване на убитата журналистка Виктория Маринова е било посветено на арестуваните журналисти от "Бивол" и аферата с Джи Пи Груп. 

 

По-рано днес стана известно, че снощи тялото на Маринова е било намерено в храсти до река Дунав в Русе. Тя е и административен директор на русенската телевия TVN.

 

Все още не е установен извършителят на убийството на 30-годишната жена, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цирирана от агенция Фокус.

Окръжните прокурори са работили през цялата вечер съвместно с МВР. Полагат се максимални усилия за установяване на извършителя, заяви тя, но отказа подробности.

Убийството е станало вчера през деня на кея. Тялото на жената е открито в труднодостъпен район, в храсти, близо до Дунав. Тя е станала жертва на изнасилване и тежък побой, вследствие на който е обезобразена с удари по главата и задушена, съобщи русенският сайт Русе Медиа.

Колата на Виктория е открита в близост, но първоначалните данни сочат, че е оставена там от самата жертва. Назначени са различни по вид експертизи, включително и технически - на мобилни устройства. Установен е маршрутът на жертвата. При откриването на тялото са липсвали мобилния телефон, ключовете за автомобила, очилата й, както и част от дрехите.

 

Засега полицията не намира връзка между работата ѝ и убийството, но много нейни колеги посочват, че е била смел журналист. 

Маринова е водела предаването "Детектор" от скоро. От относително скоро е и разведена. Жената има 7-годишна дъщеричка. 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...