Грешната прокуратура разследвала Московски 8 месеца - 24novini.bg

Грешната прокуратура разследвала Московски 8 месеца

06.10.2018 | 17:20
(0 гласа)

Вече 8 месеца Прокуратурата не е постигнала никакъв напредък по разследването на инцидента с моторна шейна, при който на 2 февруари загина 4-годишният син на тогавашния министър на транспорта Ивайло Московски.

 

Според вестник Сега едва на 2 октомври от прокуратурата са се сетили да прехвърлят делото в Софийска градска прокуратура, където се водят разследванията срещу министри. Досега делото бе под надзора на Софийската окръжна прокуратура, тъй като детето загина в Боровец, който попада в района й, уточняват от изданието.

 

От националното следствие са обяснили пред медията, че експертизите, които досега се сочеха като причина за протакане на делото, са готови. Какво са показали те обаче, остава неясно, защото само наблюдаващият прокурор може да реши да разкрие съдържанието им.

Няма информация на какъв етап е разследването, какви са изводите от експертизите, употребил ли е алкохол Московски, когато се е качил на шейната, има ли повдигнати обвинения, кога и с какви мотиви производството е постъпило в градска от окръжната прокуратура и докога е последното удължаване на срока на разследването.

Интересно как ще реагира сега прокуратурата, след като Ивайло Московски най-после бе освободен като министър заради катастрофата край Своге, при която загинаха 19 души. Но пък бе предложен за вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие. Напълно възможно е делото отново да бъде върнато на окръжната прокуратура, което от своя страна ще доведе до ново забавяне на делото.

 

След инцидента потребители в социалните мрежи коментираха, че случаят ще бъде потулен и забравен, както в последствие изглежда се случва. По неофициална информация шейната се е ударила в дърво.

Прокуратурата мълча 5 дни, а след това обяви, че делото за причиняване на смърт по непредпазливост е прехвърлено за разследване в националното следствие. След това обвинителите се застраховаха, че ще им трябва много време, защото имало много свидетели и се търсели хора със специфични знания за разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни. Така осем месеца след инцидента обвиняеми за смъртта на детето няма.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...