Софиянци подхванаха Фандъкова и за градинката пред „Свети Седмочисленици“ - 24novini.bg

Софиянци подхванаха Фандъкова и за градинката пред „Свети Седмочисленици“

04.10.2018 | 14:00
(0 гласа)

Софиянци изразиха възмущението си в социалните мрежи и от ремонта на градинката пред столичния храм „Свети Седмочисленици“, след като в понеделник станаха ясни резултатите от ремонта на ул.“Граф Игнатиев“.

 

Новата настилка на градинката стана обект на подигравателни колажи и коментари от потребители в социалните мрежи. След вълната от снимки на неравно наредените павета и дупките по Графа, столичани публикуваха снимки и на градинката пред „Свети Седмочисленици“, където са наредени нови плочки, определяни като „обезценен китайски теракот“ и „бутафорни“. 

 

„Градинката при „Св. Седмочисленици“ е станала баня.“ коментират някои. Други пък определят реконструкцията, като „Отвратително, ужасно, грозно!“. "Вече не е смешно, трагично е", пишат други. 

"Хубавото е, че това се случва в София - град, който в историята си е видял какво ли не, и е оцелял, та със сигурност и след "кметуването" на Фандъкова ще се оправи рано или късно.", коментират четвърти. "А черквата, нещо тоиплоизолацийка, фибранче, туй онуй? И оттам могат да се гепат едни пари". "Зимата я чакам с нетърпения, като стане леееко лизгаво. Някой може да върже камера и да излъчва онлайн пенсионерски пируети със звук от хрущящи кокали", забавляват се някои. Повечето граждани обаче са възмутени, че ремонтът е с пари на данъкоплатци и е очевиден пример за злоупотреба. 

Много потребители пък споделят очебийни грозотии с хаштага "Hubavoe" в очевиден опит за подигравка с провала на струващия 22 млн. лева ремонт.

„Предстои да се изпълнят още редица строителни дейности, след които вече ще може да кажем, че даден участък е завършен или не. Тогава би могло да се дават крайни оценки за това какво е качеството.“ обясни на брифинг зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев във връзка с ремонта на Графа.

 

Той допълни, че предстоят още строителни дейности – фугиране около поставените релси, монтиране на улично осветление и контактна мрежа за трамвайните мотриси, така че в началото на ноември да бъде пуснато трамвайното движение. Целта е да се положат изцяло настилките в зоната на релсовия път и да се продължат довършителните дейности по площадите и градината при църквата „Св. Седмочисленици”.

Очаква се следващият скандал да е около градинката на Кристал, ккоято преди ремонта бе в сносно състояние, а сега е изцяло разкопана. 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...