Майките от протеста: Премиерът и министърът ни излъгаха за закона (снимки) - 24novini.bg

Майките от протеста: Премиерът и министърът ни излъгаха за закона (снимки)

Майките на деца с увреждания протестираха на Орлов мост с обвинението, че премиерът и министърът ги излъгаха за закона Майките на деца с увреждания протестираха на Орлов мост с обвинението, че премиерът и министърът ги излъгаха за закона
02.10.2018 | 20:00
(1 глас)

"Премиерът Борисов и министърът на труда Бисер Петков ни излъгаха за Закона за личната помощ. Те ни обещаха три закона и реформа, а такива няма. Искам да дойдат и да ни погледнат в очите. Да ни го кажат. Лъгаха ни цяло лято. Вече искаме оставки, защото някой трябва да поеме отговоронстта". Това каза пред bTV Мая Стоицова от майките, които организират протеста на Орлов мост тази вечер.

 

Шествието тръгна от Народното събрание, пред което палтката на майките стои от 1 юни тази година, и стигна до Орлов мост. В час пик движението във всички посоки бе блокирано.

 

На шествието имаше и граждани, освен родители на деца с увреждания. Те носеха плакати "Системата ни убива", черни балони и национални знамена.

 

Стоицова подчерта, че онези 150 млн. лева, за които премиерът е говорил публично, че са осигурени, са "думи на вятъра и такива пари няма. Нека не хвърля в порстранството такива милиони, той тогава си ги измисли. Няма закон, няма и реформа. За всичко излъгаха", каза Стоицова.

Според нея и министърът на труда и социалната политика, и премиерът Бойко Борисов, и вицепремиерът са ги лъгали при срещите и работните групи цяло лято. "Ние знаехме, че няма да приемат Закона за личната помощ, всичко е прах в очите ни, но сега вече искаме оставки", обясни тя.

Стоицова каза, че са потърсили нарочно помощта на всички политически сили, защото проблемът с децата с увреждания няма политически цвят. Всички да дойдат, само да свършат работата и да приемат закона, каза тя.

Най-явен противник на закона им обаче е Министерството на финансите, което е дало негативно становище за приемането му с мотива, че искат създаване на орган, който ще дублира вече съществуващи.

 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...