Видео опроверга нападението над репортера на "Господари на ефира" (ВИДЕО) - 24novini.bg

Видео опроверга нападението над репортера на "Господари на ефира" (ВИДЕО)

Видео от камерата в склада, опровергаващо нападението над журналиста YouTube
28.09.2018 | 17:38
(1 глас)

Кадри от охранителни камери компрометират версията за нападение над репортера Върбанов, стана ясно от изтеклото видео. След като трети ден битият репортер на “Господари на ефира” Димитър Върбанов в склад за хранителни стоки във Велико Търново е централна тема, а премиерът Борисов побърза да демонстрира загриженост с нареждането нападателите да бъдат установени, в мрежата изтекоха записи на инцидента.

 

Самото влизане на репортера в склада във Велико Търново стана в сряда вечерта, а първа за случая съобщи Нова телевизия в централната си емисия, представяйки го като “нападение над журналист”.

 

Информацията беше, че потърпевшият е освидетелстван и приет в болница “с наранявания по ръцете и с комоцио”, а новината бързо се препечата в медиите като “побой”.

Няколко часа по-късно Районната прокуратура във Велико Търново обвини двама души в причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди на Върбанов и ги задържа за 72 часа, докато съдът разгледа искането за постоянния им арест.

Mediapool разпространи кадри, които обаче показват по-различна гледна точка.

На тях се вижда как двама мъже избутват репортера до вратата на склада, отварят я, след което го добутват навън и я затварят след него.

Камера, разположена от външната страна на вратата, показва как Върбанов сам пада на земята, след което оператор от екипа му започва да го снима. Репортерът остава на земята за известно време, подпрян на лакът и говори пред камерата на колегата си. Впоследствие той ляга по гръб, а операторът му звъни по телефона.

Накрая на мястото пристигат двама полицаи. В този момент Върбанов продължава да лежи по гръб, държейки се с дясната ръка за лицето. Униформените му помагат да стане, след което, олюлявайки се и куцайки с единия крак, журналистът отива до близка пейка и сяда, давайки вид, че физическото му състояние не е добро.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...