Най-новите политически новини от България, политически коментари - 24novini.bg
Най-новите политически новини от България, политически коментари - 24novini.bg

Елена Кирилова

Под мотото „Поход за живот 2“, жители на Варна отново организират протест, след като вчера Окръжният съд постанови 6-годишна ефективна присъда за шофьора Петър Здравков, блъснал и убил балетиста Мартин Чикалов, съобщиха местните медии. 

Шестте длъжностни лица от Агенцията за пътна инфраструктура са показали престъпна небрежност и така са причинили смъртта на жена в тунела "Ечемишка" на АМ "Хемус". Това обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, която изнесе подробности за повдигнатото днес обвинение срещу двама бивши директори на АПИ и още четирима служители на агенцията.

 

Загиналият в Стара планина турист се оказа младият лекар Марио Шкодров от "Александровска" болница. Това беше съобщено от болницата, където колегите му са стъписани от случилото се. 

 

Робот, рекламиран като най-модерния руски андрои, се оказа просто ... човек в костюм, съобщиха светоните информационни агенции. Борис, както се казва роботът, беше сензацията на руската технологична конференция и първоначално бе аплодиран за "човешките" си подохка и стил на танцуване. 

Той стана толкова популярен, че руските насионални телевизии го рекламираха като най-модерното изобретения на държавата и връх на руската технологична мисъл. 

Вчера обаче стана ясно, че не става дума за някаква свръх технология, а за много добър костюм, а медиите се опитаха да замажат скандала с твърдението, че Борис е имал за цел да привлече децата и младежите към роботиката. 

Съмненията се породиха освен от твърде прецизните му движения и лековатото чувство за хумор, така и от факта, че "се появява от нищото". Ако бепе жив, щеше да е сензация като андроида София и да се знае за неговото разработване от много отдавна. 

Най-убедителна обаче е снимка, на която се вижда човешки врат в костюма.  disappear soon after the robot was pointed out not to be a robot at all. But it is online once again.

След майката на Николай Банев вчера, с емоционална защита на семейството на дъщеря си се включи и майката на Евгения Банева - Мария Генчева. Тя беше в съда при гледането на мярката за неотклонение и говори с журналисти. 

 

Трето бебе е изоставено в болница в Пловдив само за месец, съобщи БНТ. 31-годишна жена е родила дете преди семдица в университетската болница „Пловдив", но само два дена по-късно го е изоставила и е избягала от отделенеито.

С писмо до МВР най-големият полицейски профсъюз Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) поиска отговор как са изразходвани 100 млн. лв., които премиерът Бойко Борисов обеща в началото на годината, а финансовият министър ги отпусна със задна дата чрез бюджета за следващата.

Председателят на антикоруоционната комисия КПКОНПИ Пламен Георгиев  заяви, че съдът тълкува превратно законодателството и се меси в работата на законодателната власт. Той коментира това по време на заседание на парламентарната комисия за борба с корупцията, посветена на скандалните поправки на ГЕРБ за отнемането на незанно придобитото имущество. 

 

Служители на “Съдебна охрана” изгониха от заседателната зала в Специализирания апелативен съд журналистите, дошли да снимат Николай и Евгения Баневи. Заседанието започва отново в 13 часа - на него ще серепи дали бизнесменът и съпругата му остават в ареста.

Президентът Румен Радев поиска видеонаблюдение в стаите, където се извършва броене на бюлетини по време на избори. Той направи това по време на иницирана от него дискусия на тема прозрачността и доверието при изборите. 

 

Окръжна прокуратура – София привлече като обвиняеми 6 длъжностни лица от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), сред които и двама от бившите ѝ председатели Лазар Лазаров и Дончо Атанасов за смъртта на жена в тунел "Ечемишка" на АМ Хемус. 

Столична община пуска електронен калкулатор, с който всеки може сам да изчисли какъв данък ще дължи за колата си или друго МПС за 2019 г. Калкулаторът е изработен от "Информационно обслужване". 

 

Новата формула, по която се формира данъкът за моторните превозни средства от 2019 г., включва годината на производство, мощността и екологичният стандарт на колата.

Данните за колата, които трябва да се нанесат в калкулатора, за да се изчисли нейният данък, са вписани в документите за автомобила - в малкия или големия талон. 

В калкулатора трябва да нанесете мощността на колата в киловати. Тъй като повечето хора знаят обаче мощността на автомобила си в конски сили, е добре да знаете, че една конска сила се равнява на 0.75 киловата. Така че най-вероятно ще ви трябва и нормален калкулатор.

Адресът на данъчната апликация е този. 

 

Страница 1 от 178
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация