Най-новите политически новини от България, политически коментари - 24novini.bg
Най-новите политически новини от България, политически коментари - 24novini.bg

Петя Иванова

Водещ редактор на новините в "Канал 1" на БНТ. Професионален опит в редица онлайн издания. 

Магистър по "Журналистика" със специализация "Обществени медии" в Ню Йорк.

Българската агенция по безопасност на храните е прпуснала седем предупреждения за салмонела.

„Има известна логика, но на свой ред се питам: А този независим прокурор, него кой ще го надзирава? Такива въпроси могат да се задават. Аз не знам в нашата история да е имало проблем с главния прокурор, а се смениха много”, така Герджиков коментира решението за създаването на ново звено - независим прокурор, който да разследва главния.

 

Новият стар кмет на София Йорданка Фандъкова ще назначава още чиновници в Столичната община. Мотивът й е, че така щяло да има по-добър контрол върху строителството и градския транспорт и по-добро обслужване в общинската администрация.

Основната причина за появата на салмонела в месото е недобре съхранената храна. Това заяви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кандарджиев днес в сутрешния блок на Нова телевизия. 

 

 

 

„Регистрираме гражданската платформа „Изправи се.БГ” като гражданско сдружение, с идеална цел в обществена полза. В общата мрежа „Изправи се.БГ” ще се включат отделни граждани, експерти, граждански сдружения, движения, инициативни комитети, браншови организации, синдикат“.

 

С 10 лева се увеличава подоходният критерий за получаване на детски надбавки. Това реши парламента с окончателното приемане на Закон за държавния бюджет 2020 г. 

 

Този петък Телците да се посветят на изкуството, а Стрелците и Скорпионите - на почивка. Лъвовете да бъдат искрени.

 

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски ще бъде наказан с порицание, съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в началото на днешното пленарно заседание. Тя подчерта, че решението е взето на председателски съвет тази сутрин. 

 

Само за първите девет месеца на тази година "Топлофикация София" е натрупала нови 88 милиона лева загуби при планирани 14 милиона за цялата година. Това е достатъчно основание да поискаме оставката на ръководството на дружеството, обяви Методи Лалов, председател на групата на "Демократична България" в Столичния общински съвет (СОС).

 

Булевард или площад в София да бъде именуван на иконата на българските театър и кино Стефан Данаилов. Това предложи лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов по време на днешната сесия.

 

Мая Манолова изпрати искане за достъп до обществена информация до Йорданка Фандъкова за четири частни къщи, построени на Витоша.

Искането на българската прокуратура имунитетът ми като евродепутат да бъде свален не е изненада за мен. Това обяви пред bTV Елена Йончева. Социалистката допълни, че е в неин интерес да бъде без имунитет, за да приключи по-бързо разследването.

 

Страница 1 от 231
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...