С всяко удряне по Радев Борисов се приближава до своя политически край, смята Андрей Райчев - 24novini.bg

С всяко удряне по Радев Борисов се приближава до своя политически край, смята Андрей Райчев

25.09.2018 | 11:40
(0 гласа)

С всяко удряне по Радев Борисов се приближава до своя политически край - до предсрочни избори, коментира пред бТВ социологът Андрей Райчев.

Според него в сблъсъка между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов победител ще е Радев, както винаги преди това се е случвало. Българските президенти правят две неща - събарят премиера и после си правят партия, която не успява, каза Райчев.

Планът на коалицията да оцелее до 2021 година не ми се вижда реалистичен, едва ли ще оцелее след 2019 г., когато ни чакат два вида избори, прогнозира социологът.

Обективно нищо не говори за предсрочни избори, но субективно има едно чувство, че работата е към приключване, уточни социологът.

 

Според Райчев срещата между Ахмед Догат и американския посланик Ерик Рубин е, заради притеснението на САЩ от случващото се в Турция. Америка имат нужда от стабилност в България и присъствие, а без ДПС стабилност не може да има.

Райчев добави, че по този начин Доган напомня, че е ключов фактор и без него не може. Той не допусна зависимост на България от Турция и не допусна ислямизация, коментира социологът.

0
0
0
s2smodern

Харесай ни във Facebook

Горещи теми

Breadcrumbs

Най-новите политически новини от България, политически коментари