Росен Плевнелиев: Двама силни генерали се борят за народната любов - 24novini.bg

Росен Плевнелиев: Двама силни генерали се борят за народната любов

23.09.2018 | 11:02
(0 гласа)

В момента ни прожектират филма „Двама силни генерали се борят за народната любов“. Така бившият президент Росен Плевнелиев коментира пред Нова телевизия споровете между премиера Борисов и президента Радев. 

 

По отношение на първоначални отказ на президента да освободи Младен Маринов без консултации, Плевнелиев коментира, че Радев е прав, тъй като процедурите трябва да се спазват. Все пак според бившия държавен глава премиерът е бил по-мъдър, тъй като е отстъпил.

 

Не стана ясно от какво точно е отстъпил, ако президентът е бил прав.

Плевнелиев коментира, че според него Радев лидер на опозицията, не президент. Той е популист като Орбан, Ердоган и Путин. Неговата стратегия е добра за него, но не и за България, коментира Плевнелиев, който в мандата си често беше обвиняван, че няма категорична позиция по важни въпроси.

Той изрази мнение, че Радев е зависим от Москва и ще се опитва да саботира европейската интеграция на България, но пропусна да коментира темата за АЕЦ Белене и други енергийни теми, по която правителството работа с Русия.

Радев е генерал, генералите водят битки. Неговата битка още не е дошла, но той се готви за нея. Като държавен глава президентът не може да бъде алтернатива, категоричен е Плевнелиев.

 

По отношение на казуса с подкрепата за Виктор Орбан, каквито множество гласове се чуха както от правителството, така и от опозицията, Плевнелиев беше категоричен, че трябва да има балансирана позиция – с Орбан за мигрантите, но срещу него за всичко останало.

България трябва да защитава цялостта на мирното съжителство – Европейски съюз, тъй като опасността от война предвид хладния мир между Европа и Русия не е малка, ако се допусне отслабване на ЕС за сметка на националистите, завърши Плевнелиев.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...