Служител в посолството пращал покани без знанието на президентшата - 24novini.bg

Служител в посолството пращал покани без знанието на президентшата

20.09.2018 | 20:30
(0 гласа)

Един служител на Мисията ни в Лондон, сигурно от престараване, решил да драсне покана от мое име до когото сметне за добре и с тема, която му звучи достатъчно респектиращо и в същото време дипломатично, без да си направи труда да пита или поне информира нито администрацията на президента, нито мен - "канещата". Това обяви в пост във Фейсбук съпругата на президента Десислава Радева.

 

Коментарът ѝ е по повод разпространената вчера информация, че Радева ще се срещне с представители на българската общност във Великобритания, за да укрепва духовните връзки между двете страни. Поканата бе отправена по електронната поща до български интелектуалци, журналисти, неправителствени организации, бизнесмени и професионалисти, живеещи и работещи на Острова.

 

Радева в типичния си закачлив стил, благодари на медиите, които са разказали за поканата и пише, че била силно впечатлена и от темата. "За кратко изпаднах в умиление какъв капацитет съм. Даже започнах да си говоря на "Вие", пише тя.

 

Длъжна съм да споделя следното: когато придружавам президента в чужбина наистина правя срещи с българи - представители единствено на българските училища там или на организации, съхраняващи и популяризиращи българските традиции и култура. Срещите са неформални. Нося учебни помагала, книги, съдействам с каквото мога. На такива срещи присъстват не повече от двадесет човека. Правим ги непосредствено преди срещата на президента с българската общност. Така е било, така и ще бъде занапред. Всякакви други трактовки са неистина или умишлен опит чрез мен да се злепостави държавният глава, пише оше Радева и уточнва, че е участвала в такава среща през януари в Брюксел. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...