Страхът от ДПС спаси кабинета Борисов 3 - 24novini.bg

Страхът от ДПС спаси кабинета Борисов 3

03.09.2018 | 22:25
(0 гласа)

Може Патриотите да имаме стари разправии, но не сме глупаците, които ще върнат ДПС във властта. Ние сме много емоционални, но вие какво искате – Тройната коалиция, в която един ви говори за чипа, друг ви говори за някаква заедност, трети за някаква джендърска култура. По-добре е, когато ние дори публично поставяме проблемите. Така вицепремиерът със синята каска Красимир Каракачанов обясни постигнатата договореност за запазване на управленската коалиция и тази на Обединени патриоти.

 

Заседанието на коалиционния съвет, в което участваха премиерът Бойко Борисов, лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, финансовият министър Владислав Горанов и тримата лидери на Обединените патриоти – Волен Сидеров, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов., продължи повече от 3 часа.

 

Волен Сидеров, който влезе с нагласата да вземе оставката на вицепремиера и лидер на една от партиите в патриотичното обединение, обясни, че при падане на кабинета страната ще бъде хвърлена „в хаос и неизвестност”.

Надяваме се да си вземем поука и да направим така, че да не се позволява разтурването на управлението, което ще доведе до щети. Цената, че продължаваме като коалиция, ще я платим пак ние, коментира Сидеров.

Цветан Цветанов се ангажира, че през новия политически сезон ще има по-добра комуникация и взаимно уважение вътре в коалицията.

Към настоящия момент има подадени оставки, няма решение и няма стартирана процедура съгласно правилника за организацията и дейността на Народното събрание“, заяви още Цветанов и посочи, че явно коалиционните партньори са имали различно тълкувание.

От думите на Цветанов стана ясно, че следващия понеделник ще се водят разговорите за оставките на министрите и техни заместници.

 

Припомняме, че напрежението във властта ескалира, след като вицепремиерът Валери Симеонов се обяви срещу дошлите след трагедията в Своге оставки на министрите Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков. Красимир Каракачанов също не беше съгласен с начина на взимане на решението за оставките.

Премиерът Борисов е дал обещание на патриотите да ги пита следващия път за смяната на министри.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...