Министрите в оставка: Нямаме вина, но носим политическа отговорност - 24novini.bg

Министрите в оставка: Нямаме вина, но носим политическа отговорност

31.08.2018 | 12:57
(0 гласа)

Нямаме вина, но носим политическа отговорност, това заяви вътрешният министър Валентин Радев на брифинг в Министерски съвет. 

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков обяви пред журналистите, че оставките и на тримата министри са депозирани пред премиера. Той поясни, че министърът на транспорта Ивайло Московски отсъства заради болничен, но също е дал оставката си като знак за политическа отговорност.

По-рано днес премиерът Борисов призова за оставки на тримата министри заради катастрофата с автобус край Своге, при която загинаха 17 души.

Подаваме оставки без да имаме персонална вина, но министерствата ни не са били в готовност да го предотвратят. ПТП-тата намаляват, но това преля чашата, ние сме лицата на министерствата, ние подаваме оставките, въпреки свършената работа, коментира Валентин Радев.

Проблемите са се трупали много време, но никой не е поемал такава досега, добави още той. И зааяви, че трябва да се разследва и назад във времето кой какви грешки е допускал, за да се стигне до инцидента.

 

Координацията между ведомствата под наше ръководство не е била на добро ниво, отбеляза като грешка Нанков. Той добави, че ще продължи да съдейства на разследването по случая.

На въпрос за бъдещите им планове Валентин Радев заяви, че най-вероетно ще се върнат в парламента, защото не искат да се крият.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...