Три министерски оставки заради катастрофата край Своге - 24novini.bg

Три министерски оставки заради катастрофата край Своге

31.08.2018 | 11:11
(0 гласа)

Трима министри да си подадат оставките заради катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души, е поискал премиерът Бойко Борисов на извънредно заседание на Министерски съвет днес. 

 

С постовете си ще се разделят вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков.

 

И тримата още в неделя сутринта след катастрофата са заявили, че са готови да понесат политическа отговорност. Според Нанков, който вчера се изявяваше по медиите, политическа отговорност не значи оставка, а вземане на правилни решения.
В сряда, на последното редовно заседание на кабинета, премиерът заяви, че никой от виновните за жестоката катастрофа край Своге няма да бъде закрилян или пощаден.

"Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено и под съдебна отговорност, и ще му бъде поискана и политическа отговорност", увери Борисов.

 

Тогава той призова опозицията да изчака няколко дни, докато станат готови експертизите и текат проверките на прокуратура и следствие. Ден по-рано социалистите поискаха оставката на цялото правителство след изнесените данни за нарушения при строителството на пътя.

Защо премиерът е решил да не чака експертизите и да действа предварително, засега не ставя ясно. 

Очаквайте подробности. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...