Държавата ще бори катастрофите с... още администрация - 24novini.bg

Държавата ще бори катастрофите с... още администрация

29.08.2018 | 15:25
(0 гласа)

Има една чиновническа мъдрост, която гласи, че ако искате нещо да не случи, създайте работна група. Такова в общи линия е и взетото днес решение от страна на кабинета да се справи с войната по пътищата като създаде нов единен орган. 

 

Решението беше обявено от вицепремиера Томислав Дончев , който обясни, че след заседанието днес премиерът Бойко Борисов, министрите, ресорни институции и представители на Института по пътна безопасност са обсъдили каква да бъде превенцията срещу подобни трагедии.

 

„Всички служби и функции, които имат отношение по темата, които се намират в МВР , Министерството на транспорта, Министерството на регионалното развитие, АПИ и други ведомства, включително Министерството на образованието, да се консолидират в една структура, която да има преки отговорности, свързани с политиката за пътна безопасност” , обясни Дончев.

Така по думите на вицепремиера няма да се размива и отговорността след тежък инцидент, като този при Своге в края на миналата седмица.

Работата за създаване на такова звено предстояла и започвала буквално от днес. Дончев разясни, че основната функция на това звено ще е да упражнява силен контрол на всички останали държавни служби по темата „Пътна безопасност“, за да си вършат по-добре работата. 

За гражданите остава да се надяват, че новият орган няма да попаден в квотата на Атака, чийто лидер призова да не търси отговорност в качеството на пътя, а да се правят панахиди за починалите. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...