Уволниха пиара на Борисов, ударил журналистка - 24novini.bg

Уволниха пиара на Борисов, ударил журналистка

Любомир Методиев работеше в пресцентъра на ДПС, преди да отиде да работи за премиера Борисов, от днес е освободен заради инцидента Любомир Методиев работеше в пресцентъра на ДПС, преди да отиде да работи за премиера Борисов, от днес е освободен заради инцидента
21.08.2018 | 15:55
(0 гласа)

Уволниха служителя на Правителствената пресслужба Любомир Методиев, който преди няколко дни удари журналист от в. Монитор при визита на премиера на могилата Мал тепе. Методиев е освободен днес от длъжност заради инцидента при могилата. Посещението на 18 август беше съвместно - на премиера Борисов и културния министър Боил Банов.

 

Пиарът на премиера написа извинение към колегата, което по-късно тя публикува във фейсбук, но настроенията в журналистическата гилдия срещу пресслужбата се засилиха и това се отрази негативно на имиджа на премиера. Стигна се до въпроси към Борисов на медии как ще коментира отношението на екипа си към журналистите и какви ще са последиците.

При инцидента пострада ръката на кореспондентката на два столични вестника. Ръката й ще остане обездвижена за 20 дни по лекарска препоръка.

Тя бе ударена от Любомир Методиев при спор с него за движението на журналистите по трасето на могилата и къде да застанат. Болката от удара обаче е била силна, журналистката си тръгва от събитието разплакана, а по-късно е потърсила лекарска помощ.

Инцидентът не бил забелязан от премиера и министъра. Когато по-късно бе попитан от медиите каква ще бъде неговата реакция на случилото се, Борисов наредил на Методиев веднага да намери телефона на репортерката и да й се извини. По-късно тя публикува писменото му извинение в социалните мрежи.

"Правителствената информационна служба не може да си позволи да бъде обвързвана с този инцидент. Подобно поведение и отношение към представителите на медиите е неприемливо и е в противоречие с принципите на работа на Правителствената информационна служба“, се казва в съобщението по повод освобождаването на Любомир Методиев.

Преди да отиде в правителствената служба Любомир Методиев работеше като пиар на ДПС, в това число и за парламентарната им група.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...