Борисов си чисти името с кмет на БСП - 24novini.bg

Борисов си чисти името с кмет на БСП

15.08.2018 | 18:32
(1 глас)

След като миналата седмица правителството раздаде 111 млн. лева на 99 общини, от които 72 млн. лева за 43 общини с кметове от ГЕРБ и 25 млн. лева 33 с управляващи от ДПС, и беше обвинено от БСП и десни партии, че не отпуска средства за общините с различно от тяхното управление, днес премиерът Борисов отиде в Провадия, където се снима с кмет на БСП и получи благодарности за отпуснати средства. 

 

Кметовете работят добре с мен и никой не е намерил разлика в отношението - да бъде мачкан или унижаван. Никога не съм делил кметовете на партии, категоричен бе Борисов при откриването на ремонтирания път, свързващ пътя Варна-Бургас с Провадия, където кметът е от БСП.

 

Кметът на община Провадия Филчо Филев благодари на правителството за средствата, получени целево и по различни програми. По Националната програма за енергийна ефективност в града са санирани 6 жилищни блока, а по Оперативна програма „Региони в растеж” са обновени други няколко сгради, сред които и тази на общинската администрация, обяви Филев.

Преди седмица по подобен начин бе „употребен“ и кметът на Сопот, който също благодареше на Борисов.

Трябва ли, обаче, кметовете да благодарят и кога ще започне прозрачното харчене на средства от държавния бюджет, който се пълни от заплатите на всички българи и не е лична каса на Борисов, се питат потребители в социалните мрежи.

 

Премиерът използва публичната си поява днес, за да обяви, че мостови съоръжения у нас не са ремонтирани от 30-40 години, в последните 10, от които управлява самият той. По този повод той е разпоредил на регионалния министър Николай Нанков и министъра на транспорта Ивайло Московски да изработят план, по който да се извършат едновременно ремонтите на съоръженията на пътната и транспортната инфраструктура, а не да се правят мост по мост.

Мостовете у нас, които се нуждаят от ремонт са 221, като 17 от тях били в лошо състояние. Необходимата сума е около 130 милиона лева.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...