Президентът се закани при следващ служебен кабинет да уволни всички гербаджии - 24novini.bg

Президентът се закани при следващ служебен кабинет да уволни всички гербаджии

12.08.2018 | 18:00
(0 гласа)

Престрелката между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов продължи и днес по отношение на горещата тема от седмицата - ареста на Димитър Желязков - Митьо Очите и информацията, че негови фирми охраняват държавни институции в Бургаска област. 

 

Тези, които са сключили договорите с Желязков, са назначените от ГЕРБ чиновници в митницата, които служебното правителство остави непокътнати, заяви днес президентът във Варна. По думите му, за да бъде подписано някакво споразумение, има процедури и срокове, за които е необходимо време, което също показва, че договорите с Желязков са планирани и подписвани от чиновници, назначени от втория кабинет Борисов. 

 

"Върви кампания, която се опитва да пришие Димитър Желязков - Митьо Очите на служебното правителство. Надигна се вой, че служебното правителство освобождава високопоставени чиновници в някои ведомства, а сега излиза, че единственият грях на този кабинет е, че е оставил всички останали. Изводът е ясен - следващия път всички вън", закани се държавния глава. 

Попитан дали очаква сокро да има такъв следващ път, Радев отговори лаконично: „Ако има“.

Президентът захапа още Борисов и за предполагаемото му посещение в дома на арестувания с Очите общински съветник Бенчо Бенчев, за което разказва Георги Кадиев. "Нито го познавам (Бенчев), нито съм бил на гости у тях", отсече Радев. 

 

Той заяви още, че няма как Митьо Очите да е в черните хроники от години, без да има чадър от властта..

 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...