Бил ли е на гости Борисов на Бенчев в Бургас? - 24novini.bg

Бил ли е на гости Борисов на Бенчев в Бургас?

Бил ли е на гости премиерът Борисов на Бенчо Бенчев в Бургас, питат от БСП Бил ли е на гости премиерът Борисов на Бенчо Бенчев в Бургас, питат от БСП
07.08.2018 | 13:00
(0 гласа)

Скандалът „Митьо Очите” прерасна в политически и между БСП и ГЕРБ прелетяха взаимни обвинения в корупция, черни каси и тайни гостувания на премиера при Бенчев в Бургас, предаде bTV. Общинският съветник на БСП Бенчо Бенчев, който беше арестуван заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите в Истанбул, в телефонно интервю за bTV днес не изключи в социалистическата партия действително да има черна каса.

Той отрече да е укривал Желязков, нито да има нещо общо с него.

Вчера БСП обяви, че снема политическо доверие от Бенчев. От партията обаче излиза противоречива информация колко пари е налял бизнесменът в предизборните кампании на политическата формация. От десетки хиляди до... 70 лв, са версиите към момента.

„Да, спонсорирал съм с пари. Много повече от това, което се говори. Щом не могат да кажат точно колко съм дал, значи има черна каса”, коментира Бенчев.

От БСП сутринта признаха, че той е участвал и в президентската кампания на Румен Радев.

От ГЕРБ отговориха като поискаха прокуратурата да разследва има ли черна каса в БСП.

От БСП обаче им върнаха: Бенчев е уважаван човек в Бургас, в чийто дом, по собствените му думи, са гостували всички премиери и президенти. И попитаха ГЕРБ гостувал ли е и Бойко Борисов. Очевидно знаят отговора и искат да видят дали ГЕРБ ще излъжат публично, което затяга политическата интрига около Бенчев и от нея ще излезе още кой знае какво.

„Това са лъжи и интриги, никога не са идвали при мен”, каза самият Бенчев обаче, очевидно с добър рефлекс за самосъхранение.

Междувременно премиерът Борисов също се включи по темата, коментира bTV: „Има кой да си отговаря, в голяма партия винаги може и такива да се вкарат. Ако очаквате да нападна г-жа Нинова, няма да го направя. Решението в такива случаи е – веднага гоним, махаме и толкоз, защото местните организации винаги могат да направят някоя беля”.

С което Борисов даде знак към Нинова: да внимава какво правят хората от БСП, защото ГЕРБ могат да отговорят на удара и той да е срещу нея, ако не ги овладее навреме.

От БСП намекнаха в ефира на bTV, че охранителна фирма, свързана с Митьо Очите, е получавала поръчки за охрана на държавни структура в град, чийто кмет е от ГЕРБ.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...