ГЕРБ скочиха на БСП за даренията от Бенчев - 24novini.bg

ГЕРБ скочиха на БСП за даренията от Бенчев

06.08.2018 | 11:20
(0 гласа)

От ГЕРБ пуснаха в действие разкривателя на мръсни тайни - бившия депутат Антон Тодоров, който оповести в профила си във Фейсбук, че даренията, които Бенчо Бенчев е правил за БСП са незаконни. 

 

Бенчев е общинският съветник от БСП Бургас, който в събота беше арестуван в Истанбул заедно с Димитър Желязков - Митьо Очите и за който днес други съветници от левицата в морския град признаха, че е правил дарения за кампании.

 

Тодоров твърди, че Бенчев не е вписан в регистрите като дарител. По закон всеки, който дарява средства на партия за изборите, се записва пред Сметната палата. Проверка на "24novini" показа, че при изборите за парламент през 2017г. името на Бенчев не излиза. 

Сутринта обаче неговият колега от обшинския съвет Чанко Мирчев заяви, че Бенчев е дарил за последната кампания "20-30-50 хил. лева да са". 

 

Тодоров посочва още, че по закон юридическите лица не могат да даряват на партии, а физическите лица могат до 10 хил. лева. Така че самото "20-30-50 хил. лева" е нарушение на изборния кодекс.  

 

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...