Петър Стоянов: Силата на Европа днес е в нейното разделение - 24novini.bg

Петър Стоянов: Силата на Европа днес е в нейното разделение

Петър Стоянов смята, че разделена Европа на този етап има повече шансове за развитие Петър Стоянов смята, че разделена Европа на този етап има повече шансове за развитие
17.07.2018 | 19:21
(0 гласа)

Ако погледнем на нещата от нашата европейска камбанария мисля, че нещата между САЩ  иРусия, а ив Европа, не са толкова трагични. Независимо от спорадичните изсказвания на Тръмп, и той и останалите му съветници са показвали ясната си дефиниция за Русия и неразривната връзка САЩ-Русия. Трябва да се появят невероятни катаклизми, за да се разклати връзката САЩ-Русия. Това каза в ефира на bTV президентът до 2002 г. Петър Стоянов.

Силата на Европа е в нейното разделение, изглежда парадоксално, но е така, смята президентът Стоянов. Според него, слуховете за разрив между САЩ и ЕС са извънредно преувеличени и не ни помагат.

Пътят на България е ясен, ние нямаме основание да го преосмисляме отново, смята той относно евроориентацията и членството на страната.

Нито НАТО е пред разпад, нито Америка ще се откаже от Европа, цитира той думите на американски сенатро и каза, че е съгласен с тях.

Много, много неща още ще се случат, различни, в отношенията между Америка и Русия, докато се разбере какви ще са те, посочи той. Европа от континент на коалициите, след Втората световна война се превърна в една единствена коалция, тази на ЕС и това е върхово постижение.

Проблемите с Брекзит и Вишеградската четворка са нищо в сравнение с унищожителните войни, през които е минала Европа, заяви Стоянов.

Според него за срещата Путин-Тръмп преобладават негативните реакции. Германският външен министър Хайко Маас обаче като че ли бе най-достоверен, като каза, че вече не може да се разчита на САЩ, коментира Стоянов.

Стоянов допълни, че ЕС никога не е бил по-обединен от сега, колкото и парадоксално да звучи, като се аргументира, че историята на Европа изобилства от разделения и войни.

На въпрос за залитащия Юнкер Стоянов посочи, че не си струва това да се обсъжда, тъй като е дребно.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...