Протест срещу майките или Мая Манолова - 24novini.bg

Протест срещу майките или Мая Манолова

05.07.2018 | 20:03
(0 гласа)

Днес по време на обсъждането на Закона за личната помощ пред сградата на Народното събрание хора с увреждания протестираха срещу приемането му. 

Майките на деца с увреждания от своя страна от месеци са на палаткови лагери в няколко града в страната именно с искане за приемане на подобен закон, който да им даде възможност да се грижат за децата си.

От днешния контрапротест не стана ясно какво точно притеснява останалите хора с увреждания. Според някои законът не е за всички, а други изтъкват като аргумент, че не е съобразен с бюджета.

Омбудсманът Мая Манолова отиде при протестиращите, за да говори с тях и да им обясни, че проектът е за всеки нуждаещ се от лична помощ.

Социалният министър Бисер Петков заяви, че няма критерии за ползването й. Финансовите разчети за това колко ще струва на хазната са неясни, още повече, че във финалния вариант на закона, внесен в парламента, отпада ограничението за брой часове на месец, в които хората с увреждания могат да ползват асистент, което прави сметките почти невъзможни, уточни социалният министър Бисер Петков.

 

Политическите аргументи на националнопредставителните организации и синдикати повтарят тезите на управляващите, с което се включват в битката между омбудсмана Мая Манолова и управляващите, които се чувстват застрашени от високия й рейтинг.

Пред 24 новини майките на деца с увреждания още преди месец заявиха, че националните организации няма да ги подкрепят, тъй като през закона ще се спре монопола на различни програми за лична помощ на хора с увреждания.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...