БСП търси сметка от Московски за чистка на Летище "София" - 24novini.bg

БСП търси сметка от Московски за чистка на Летище "София"

БСП твърдят, че концесията на Летище "София" е непрозрачна и че там е започнала чистка, искат документите от министър Московски БСП твърдят, че концесията на Летище "София" е непрозрачна и че там е започнала чистка, искат документите от министър Московски
02.07.2018 | 13:00
(0 гласа)

Георги Свиленски от Парламентарната група на "БСП за България" разкри, че на летище София е започнала чистка. Съкращенията на работници са, по думите му, за да се въведат изискванията на бъдещия концесионер според предварителните условия, за да може, когато му бъде предоставено дружеството, да няма противопоставяне от страна на работниците.

Свиленски съобщи това на брифинг в парламента още в четвъртък, а днес ПГ на „БСП за България” изпрати искане до министъра на транспорта Ивайло Московски във връзка с откритата миналата седмица процедура за определяне на концесионер и възлагане на концесия на летище "София".

От пресцентъра на БСП казват, че социалистите са поискали да им бъде предоставен анализът на международните консултанти – Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие, за концесията.

Опозицията иска и решението на МС и документацията за обявяване на процедурата за отдаване на концесия на летище София. Според тях на закрито заседание на МС, като извънредна точка, правителството е взело решение за втори път да даде старт на концесията на летище „София“.

Тогава Георги Свиленски обяви, че летището ни е обект на национална сигурност и не може да бъде отдадено на концесия "по този тъмен и непрозрачен начин".

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...