Бъчварова: Борисов не се среща с майките, защото няма решение - 24novini.bg

Бъчварова: Борисов не се среща с майките, защото няма решение

01.07.2018 | 10:00
(0 гласа)

Борисов не се среща с майките, защо още не е ясно еднозначното решение за тях. Това обясни пред БТВ началникът на кабинета на премиера Бойко Борисов Румяна Бъчварова защо той отказва да се срещне с майките на деца с увреждания, които вече протестират повече от месец, а в същото време провежда по няколко срещи със синдикатите на МВР. 

"Проблемите в сферата са отражение на цялостната картина, и не са лесни за решаване", призна Бъчварова и посочи двусмислено, че "ключът към успешното управление е да знаеш как да решиш един проблем".

Тя обясни, че при срещите със синдикатите е имало и много разговори "зад кадър', като накрая е успял да оповести окончателното решение. така от думите ѝ се разбра, че премиерът се включва в решаването на един проблем, само когато изглежда като победител. 

На въпрос защо всички се обърщат към премиера лично за помощ, Бъчварова отговори: "Когато имаш един лидер с авторитет, това неизбежно се отразява по начина, по който мислиш, че може да бъдат решени проблемите". А после обясни, че Борисов е склонен да се отмята от вече взети решения, защото "не смята, че едно вече взето решение е императивно добро". 

Бъчварова отговори и на нашумяли в пооледната седмица шеговит въпрос "Има ли живот след председателството". По думите ѝ това, че правителството се е занимавало предимно с външата политика по време на председателството съвпадало с периода, в който "всяко ново правителство решава какви реформи ще прави". Бъчварова, която е за втори път начални на кабинета на премиера, в предишния кабинет беше и вицепремиер. 

По отношение на напрежението около вътрешния министър Валентин Радев, Бъчварова като бивш вътрепен министър посочи, че "за проблемите пред МВР отговорност носят и други сфери и затова трябва да имаме сериозно отнонение". 

Бъчварова посочи, че според нея би било грешка да сменят министри сега, защото са натрупали много опит в председателството. "Би било разходване на вятъра на постиженията", посочи тя.

Началникът на кабинета отказа да коментира хипотезата дали би могла отново да поеме  поста вътрепен министър. 

 

Бъчварова коментира вота на недоверие като "политическа нищета". "Да предизвикаш предсрочни избори е реална преценка на ситуацията, въпрос на ресурс и върпос на тактика - тези три условия ги няма, няма и криза в страната, за да говорим на предсрочни избори", обясни тя рецептата. . 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...