След 3 месеца вътрешният министър обяви наказанията за летище София - 24novini.bg

След 3 месеца вътрешният министър обяви наказанията за летище София

Три месеца по-късно министър Валентин Радев обяви наказанията на служителите на столичното летище Три месеца по-късно министър Валентин Радев обяви наказанията на служителите на столичното летище
29.06.2018 | 16:36
(0 гласа)

Три месеца след пропуска на летище София, при който без гранична проверка бяха допуснати пътници от полет от Франция, вътрешният министър Валентин Радев обяви наказанията.

Петима от общо 13-те служители на МВР, отговорни за случая, са уволнени, като четирима от тях са граничари, които са били тогава на смяна, но не са си вършили работата.

Сред уволнените е и шефът на регионалната дирекция "Аерогари", под чието ръководство е граничният контрол на летището, обясни министърът.

Четирима са получили забрана да бъдат повишавани в длъжност за срок от 3 години, един е напуснал сам, а другите трима са с по-леки наказания, които не станаха известни.

Пътниците на полет от Париж до София, изпълняван от авиокомпания "България еър" на 20 март т.г., са били допуснати на територията на страната без задължителните гранична и паспортна проверка. Това се разбра няколко дни след инцидента.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...