Борисов: Променят ни условията за еврозоната, както за Шенген - 24novini.bg

Борисов: Променят ни условията за еврозоната, както за Шенген

26.06.2018 | 18:02
(0 гласа)

Европейските страни непрекъснато променят условията за влизането на България в чакалнята на еврозоната, по същия начин, по който ни променяха условията за Шенген. Това обяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти днес. 

 

"С начина, по който работите в момента, ще счупите Европа и това невероятно създание, което е ЕС, ще бъде торпилирано накрая и то само заради егоизъм. България заслужава да бъде приета в Еврозоната, но част от европейските чиновници проявяват егоизъм", обясни премиерът. 

 

По думите му срокът, който правителството си било поставило да кандидатства до края на юни, бил произволен срок и никъде не бил записан, затова можело да бъде удължен. 

Той обясни, че сега държавите в еврозоната искат България да влезе в банковия съюз. Разговорите се водели тихо, поясни той. 

 

Борисов каза още, че най-вероятно Македония няма да получи зелена светлина за начало на преговори с ЕС на срещата на върха в четвъртък. Против бил френският президент Еманюел Макрон, който искал да "пакетира" страната с Албания. По думите на Борисов щели да го убеждават в следващите дни. 

Според Борисов вота на недоверие бил опит за саботиране на европредседателството. 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...