Борисов с ново 20: България не е пазила добре границите на ЕС - 24novini.bg

Борисов с ново 20: България не е пазила добре границите на ЕС

Премиерът Борисов зяви, че България не била пазела добре границите на ЕС и че трябвали още пари Премиерът Борисов зяви, че България не била пазела добре границите на ЕС и че трябвали още пари
24.06.2018 | 19:49
(0 гласа)

Българският премиер Бойко Борисов неочаквано съобщи след оперативната среща на Европейския съюз в Брюксел, че България не била пазила добре границата на ЕС, защото, ако е била добре пазена, сега мигрантите нямало да бъдат чак в Германия. Това изявление влиза в рязко противоречие с тезите на премиера от три години насам, че България пази перфектно границата на ЕС и не пуска мигранти на територията му.

"Ако България не може да се справи, ако Гърция, Италия и Испания не могат, трябва да се дадат още пари. Ако не ни достигат хора, трябва да ни изпратят. Трябва да ни построят затвори. Тогава можем да проявим европейска солидарност. Трябва да има единно европейско решение", каза Борисов.

За изнесените центрове извън ЕС, в които да се настаняват мигрантите, Борисов каза, че трябва да се търсят "гъвкави споразумения" със страни от Африка и Азия, подобно на споразумението между България и Турция, за което той бил поздравен лично от Макрон.

Ако всички държави, които са външни граници на ЕС, постъпят като България, проблемът с миграцията ще бъде решен на първа линия, най-важната, коментира премиерът.

Той отрече да е посочвал Албания като държава за гореща точка за настаняване на бежанци и добави, че докато не са надеждно защитени всички граници на ЕС, не може да се говори за споразумение с Германия за връщане на бежанци у нас. Не опроверга обаче информацията за Тунис като потенциално място за такава гореща точка.

"Проблемът е, че водата под брюкселските мостове тече по-бавно", отбеляза Борисов, добавяйки, че идеята му за изнесените центрове е срещнала подкрепата на френския президент Макрон и я е лансирал отдаавна, но в Брюксел се бавели с решението.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...