За една година Радев е бил 22 пъти в чужбина - 24novini.bg

За една година Радев е бил 22 пъти в чужбина

19.01.2018 | 14:23
(0 гласа)

За първата година от мандата си президентът Румен Радев е бил на посещение в чужбина 22 пъти. Само два пъти той е постил неевропейска държава – САЩ и Азербейджан.

Радев не е посетил всички балкански държави. Даже напротив, от съседните на България страни, той е имал визити единствено в Гърция и Румъния.

Първата му визита е била до Брюксел. Това донякъде е традиционно – така постъпиха и Росен Плевнелиев, и Георги Първанов. За разлика от тях обаче Радев отиде с военния самолет „Спартан.

Радев е бил общи четири пъти в Брюксел, вкл. и за среща на върха на НАТО. Президентът е представил страната ни и на четири заседания на Европейския съвет по време на служебното правителство "Герджиков".

За една година Румен Радев е взел участие в шест международни форума - 72 сесия на Общото събрание на ООН (Ню Йорк), Световна среща за борба с климатичните промени "Една планета" (Париж),

Международна конференция по сигурността (Мюнхен), Среща на върха на НАТО (Брюксел), Среща на върха по инициативата "3 морета" (Варшава) и Среща на групата Арайолуш (Малта).

Също така два пъти е бил във Ватикана и се е срещнал с папа Франциск.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...