Антикорупционната комисия: Пеевски е чист и е най-големият данъколатец - 24novini.bg

Антикорупционната комисия: Пеевски е чист и е най-големият данъколатец

14.06.2018 | 16:20
(0 гласа)

Делян Пеевски сигурно е един от най-големите данъкоплатци в тази държава. Това заяви днес председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. 

Иронично изказването му идва в годишнината на посочването на Пеевски за шеф на ДАНС и последвалите масови протести. 

 

Или Пеевски е най-проверяваният и е чист или има най-добрите адвокати. Ние работим с документи и няма доказателства за извършени престъпения, обясни Георгиев. 

 

По думите му срещу Делян Пеевски са правени плътни данъчни ревизии от 1 януари 2003 до 2017, той сам е изпратил и 5 документа за доходи за последните 5 г.. "От всички данъчни декларации се вижда, че през годините той е плащал огромни данъци", отбеляза Пламен Георгиев.

По отношение на конфликта на интереси е установено, че такъв няма.

Другият сигнал е от гражданското сдружение "Боец" и в него се твърдяло, че никой не проверява Пеевски. Комисията подробно проучила 5 проверки, 1 досъдебно призводство срещу неизвестен извършител, в които било засягано името на Пеевски. Също така те изисквали от данъчните 3 проверки и 3 ревизии.

 

От отчета на комисията за първата половин година стана ясно още, че са постъпили 213 сигнала, 64 са били обработени, а по 3 е имало "реализиация", както например с кметицата на Младост. 

Комисията е отнела имущество за 7 млн. лева в полза на държават и е установила 7 случая на конфликт на интереси. Новият орган е дал 23 предложения, които са били записани в различни закони. 

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...