Радев: Парите за въоръжаване се дадоха за саниране - 24novini.bg

Радев: Парите за въоръжаване се дадоха за саниране

Румен Радев бе категоричен, че парите вместо за ремонти на техниката са дадени за саниране Румен Радев бе категоричен, че парите вместо за ремонти на техниката са дадени за саниране
12.06.2018 | 14:40
(0 гласа)

Вместо да дадат предвидените стотици милиони за ремонт на въоръжената техника и подготовка, те отидоха за саниране. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев по повод разбилия се военен хеликоптер край авиобаза "Крумово".

 

Това е една голяма трагедия и призовавам да няма политически спекулации по нея, защото не е морално, добави държавният глава.

 

Първо искам да изкажа моите искрени съболезнования на семействата, близките и колегите на загиналите летци – кап. Неделчев и кап. Панталеев. Важно е, че офицерски кандидат Каменов е в добро, стабилно състояние. Той е човек със силен дух. Разбира се, тук е при най-добрите специалисти – тези от ВМА и се надявам, че скоро ще бъде в нормално работоспособно състояние.

Имам дългогодишен опит в тази материя и преди заключенията на разследващата комисия, не бих спекулирал по тези тема, заяви Радев.

Нека не забравяме, че от утре останалите ще продължават да летят, да бъдат в кабините, на земята, в морето и сме длъжни да продължаваме да посочваме проблемите и да настояваме за тяхното решаване. Многократно през годините алармирах, че ще стигнем до това положение – да загиват летци. За по-малко от една година за втори път загиват летци.

Направих три консултативни съвета специално за българската армия. Нещо да се промени?, попита държавният глава.

Решаването на тези проблеми иска държавническо отговорно мислене и адекватни действия, подчерта Румен Радев. Както виждате мнозинството прекрати модернизационните процеси в Българската армия. Върна ги в нулево положение, в изходна точка. Предвидените за тези проекти стотици милиони къде изтекоха?, попита държавният глава.

По думите му вместо да идат за ремонт на въоръжена техника и подготовка, те са отишли за саниране. Отдалечаваме се от възможностите, които трябва да имаме. Рискът от тези политически решения ги носят военните. Затова казвам, че лобизмът убива. Крайно време е да се потърси отговорност от онези политици, които преследвайки користни политически интереси, със своите решения излагат на риск живота и здравето на нашите военнослужещи, подчерта българският президент.

Вярвам, че летците от авиобаза „Крумово“ ще намерят сили и отново ще работят за народа - нека политиците се поучат от тях, призова държавният глава. Крайно време е да разберем, че това е изключително сложна и отговорна дейност. Трябва да има повече военна експертиза, средства и далновидни решения, заяви Радев.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...