МВР се оплака от "безпощадните" критики за Пелов - 24novini.bg

МВР се оплака от "безпощадните" критики за Пелов

Министър Валентин Радев заяви, че било въпрос на малшанс изпускането на Пелов, но иначе МВР било "на косъм" Министър Валентин Радев заяви, че било въпрос на малшанс изпускането на Пелов, но иначе МВР било "на косъм"
08.06.2018 | 14:21
(0 гласа)

Вътрешният министър съобщи днес, че МВР било "на косъм" да хване избягалия и вече застрелян затворник Владимир Пелов, но органите на реда имали малшанс. Радев полицейските служби са били много близо до разкриването на мястото, където избягалият затворник се е укривал.

„Добре е, че избягалият затворник не е извършил и други престъпления, защото в апартамента, в който се е укривал, са открити боеприпаси и взривни вещества”, коментира Радев.

Вътрешният министър уточни, че информацията, която се тиражира в медиите, е различна от тази, която му е била подадена от професионалното ръководство на ведомството. Радев уточни, че след приключване на вътрешната проверка на МВР ще стане ясно дали ще има уволнени или наказани полицейски служители.

„Критиките са безпощадни, приемам ги, но заставам изцяло зад екипа, който работи по случая си издирването на двамата затворници”, коментира от своя страна главният комисар на МВР Младен Маринов.

Той уточни, че полицията разчита на активността на гражданите, защото не може да бъде навсякъде. В същото време от ведомството се похвалиха, че само в Бургаска област ще бъдат командировани 757 полицаи за летния сезон.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...