Войната Симеонов – Ангелкова продължава. Борисов го отдава на Европейските избори - 24novini.bg

Войната Симеонов – Ангелкова продължава. Борисов го отдава на Европейските избори

06.06.2018 | 18:39
(0 гласа)

Министърът на туризма Николина Ангелкова отвърна на атаките на вицепремиера Валери Симеонов, който днес изпрати сигнал в прокуратурата срещу длъжностни лица в Министерството на туризма. 

По време на участието си в ресорната парламентарна комисия Ангелкова обясни, че тя няма никакви права да продава плажове, а само управлява плажовете.

Аз не споря с Валери Симеонов, поясни тя и предположи, че неговите съветници са го подвели. Изобщо не става дума за каквато и да е продажба, на каквото и да било, коментира тя задочния спор с Валери Симеонов.

По повод сигнала в прокуратурата Ангелкова заяви, че си говори с вицепремиера, но всеки има мнение. Моето мнение е, че изцяло се придържам в рамките на своите законови правомощия, отсече ресорният министър.

Ангелкова се оправда, че разрешението за поставяне се издава от главния архитект на Община Несебър. Това не са заведения, които са се появили миналата година. Това са заведения от 10 години там, посочи още Ангелкова. Нито съм инженер, нито съм ДНСК, нито съдия, нито вещо лице, за да ходя да правя изследвания на обектите дали са строеж, дали не са или имат метална или не знам си каква конструкция, подчерта тя.

Нямало нарушения на "Слънчев бряг-юг". По закон концесионерите могат да ползват до 2% търговска площ. Като министър, както и моите служители в Министерство на туризма, категорично спазваме закона и се произнасяме в рамките на нашите компетенции, увери Ангелкова. Освен това Законът за устройството на територията дефинира що е то преместваем обект и дискотеките в Слънчев бряг отговаряли на него.

 

Ангелкова обвини Симеонов, че прави панаири в началото на летния сезон, с което изключително много уврежда имиджа на българската държава като туристическа дестинация.

Докато заместникът на Борисов Валери Симеонов подава жалби в прокуратурата срещу министър от кабинета и води словестна престрелка с Ангелкова, премиерът говори за стабилността на коалицията. Борисов обясни битката между двамата си подчинени с предстоящите през следващата година избори за Европейски парламент.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...