Теменужка Петкова се срещна с китайските мераклии за Белене - 24novini.bg

Теменужка Петкова се срещна с китайските мераклии за Белене

Теменужка Петкова се срещна с китайците от CNNC, които имат интерес към стоежа на "Белене" Теменужка Петкова се срещна с китайците от CNNC, които имат интерес към стоежа на "Белене"
05.06.2018 | 17:20
(0 гласа)

Теменужка Петкова се срещна с президента на китайската Китайската национална ядрена корпорация CNNC, които проявяват инвестиционен интерес към строежа на АЕЦ "Белене". От китайската компания са посочили, че очакват решение на Народното събрание във връзка с АЕЦ „Белене“.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и президентът на CNNC Сие Дзядзие обсъдиха възможностите за сътрудничество в областта на ядрената енергетика, съобщиха от Министерството на енергетиката. От Китайската национална ядрена корпорация отново бе заявена готовност за участие в провеждането на конкурсна процедура за избор на стратегически инвеститор.

Петкова информира китайската страна за одобрения през месец май от Министерския съвет доклад на енергийния министър за възобновяване на действията за търсене на възможности за реализация на наличните активи по проекта АЕЦ „Белене“.

Сие Дзядзие подчерта, че компанията е наясно с посочените от българска страна параметри за евентуална реализация на проекта – без предоставяне на държавни гаранции или сключване на дългосрочни договори за изкупуване на произведената електроенергия.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...