Радев vs Борисов: Каква е политическата система, в която едно телефонно обаждане променя решението на депутатите - 24novini.bg

Радев vs Борисов: Каква е политическата система, в която едно телефонно обаждане променя решението на депутатите

30.05.2018 | 17:40
(0 гласа)

Дайте ми вие определение за политическа система, в която премиерът може да се отбие на кафе в парламента и да си тръгне след 20 минути с оставката на председателя му, който трябва да го контролира. Това, че премиерът изобщо не отива на искане за изслушване, или че може с вдигане на телефона да завърти на 180 градуса всички народни представители на мнозинството да гласуват обратно на решението, което вчера са гласували, коментира в Пловдив президентът Румен Радев. 

Коментарът на държавния глава идва ден след като обвини премиера Борисов, че тегли държавата към автокрация, опитвайки да обсеби всички институции.

На Радев отново му се наложи да отговаря за въпроса – има ли война между институциите. От думите му стана ясно, че между Президентството и Министерски съвет има напрежение. Трябва да гледаме националните интереси, какви са целите пред нас, така, че българските граждани да имат много по-голяма сигурност и високо качество и стандарт на живот. За това трябва да работим всички, заяви държавният глава.

 

В Пловдив Радев присъства на откриването на 13ото издание на Международната изложба на отбранителна техника "Хемус 2018". Там президентът беше категоричен, че модернизацията на Българската армия няма алтернатива. Мога да кажа, че невежеството в сферата на сигурността е не само опасно, но накрая излиза и скъпо, коментира той предложението на Веселин Марешки да се спрат всички проекти за модернизацията на армията.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...