Борисов: Мир и инфраструктура ще помогнат на Украйна - 24novini.bg

Борисов: Мир и инфраструктура ще помогнат на Украйна

26.05.2018 | 19:39
(0 гласа)

Истински вярвам, че ако правим мостове, магистрали, ако правим жп линии, това ще вдигне дохода на хората и ще почнем да се чувстваме по-добре всички в този регион. 

 

Винаги сме били за мир. Защото мирът е най-ценното и святото нещо, към което трябва да се стремим. Вълшебната дума е мир. Виждате колко всичко е крехко, коментира министър-председателят на България Бойко Борисов след срещата си с президента на Украйна Петро Порошенко. Според Борисов изходът от кризата в Украйна, е в спазването на Минските договори от всички страни. Той изрази очакване, че чрез преговори това може да бъде постигнато.

Украйна заема важно място сред външнополитическите приоритети на България. С вашата страна ни свързват приятелски отношения, стъпили на историческата, културна, езикова и религиозна близост между нашите народи, както и от наличието на най-голямата българска етническа общност извън страната. Борисов благодари за възможността за изучаване на майчин език, т.е български в училища в Украйна.

 

Президентът на Украйна Петро Порошенко благодари за позицията на България в подкрепа на териториалната цялост на страната, както и за отношението на правителството ни по теми като визовите облекчения и икономическите връзки със страните от ЕС. Той посочи, че разчита на България и на Българското председателство така, както е поставило въпроса за Западните Балкани, да разглежда и инициативата на ЕС за Източното партньорство. За нас свързаността и особено изграждането на коридор №4 е от изключително значение, заяви Порошенко.

По-късно Борисов ще бъде на официална вечеря с Порошенко, а след това двамата ще отидат и на финала на Шампионска лига.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...