Борисов и Путин или Кирил и Методий? 24 въпроса - 24novini.bg

Борисов и Путин или Кирил и Методий? 24 въпроса

На 24 май: защо Борисов и Путин, вместо Кирил и Методий, питаме днес На 24 май: защо Борисов и Путин, вместо Кирил и Методий, питаме днес
24.05.2018 | 00:29
(1 глас)

"На 30 май очакваме работно посещение на премиера на България Бойко Борисов". Това каза помощникът на руския президент Владимир Путин - Юрий Ушаков, на 23 май пред журналисти, цитиран от ТАСС.

 

Така посещението на Борисов се потвърди от втори руски източник, след като преди два дни го съобщи самият президент Путин по време на срещата си с българския президент Румен Радев.

 

Путин играе ролята на правителствена пресслужба на българския премиер Борисов, представете си.

Днес сутринта обаче, самият премиер Борисов, цитиран от БТА от "правителствено заседание", каза: "Аз заминавам за Украйна Добре е, че президентът Радев беше на посещение в Русия, защото България като държава води балансирана политика. По тази причина аз ще замина на посещение в Украйна, защото и с Украйна, и с Русия трябва да се поддържат добри отношения".

Научени от 10 години премиерстване на настоящия ни министър-председател знаем, че ако нещо в комуникацията му не е логично, трябва да сме хладнокръвни: дължи се на втория план. А вторият план как да е очевиден? Т.е. как да е очевидно защо руският президент Путин доброволно се понижи в правителствената пресслужба на българския премиер Борисов и съобщи първи за посещението? А след два дни Борисов, каза, че не пир него ще ходи, а в държавата окупирана от Путин?

Какво става в този ден на славянската култура?

Практиката от 10 години е ефективна: ако се зададат въпроси за нещо нелогично в комуникацията на премиера, вторият план все някога става първи, т.е. разбираем.

Да видим:

 1. Защо пресслужбата на българския премиер официално не съобщава за посещението му в Русия?
 2. Защо преди два дни Путин каза, че Борисов ще ходи в Москва, а днес Борисов каза, че ще ходи в Украйна? Кой лъже?
 3. Управлява ли България съобщенията за посещенията на премиера си? Ако да, защо точно на 24 май Борисов направи такова изявление, че да се говори за Борисов и Путин цял ден, вместо за Кирил и Методий?
 4. Владимир Путин преди една година заяви, че Кирилицата е влязла в Русия от македонските земи. Ще поиска ли премиерът Борисов извинение от името на българския народ за тогавашните думи, след като такова извинение не поиска президентът Радев преди два дни?
 5. Има ли връзка между внезапното посещение на Борисов в Кремъл и внезапния рестарт на проекта АЕЦ "Белене"? А има ли връзка с внезапната среща на Борисов с китайския посланик днес? А каква е връзката с внезапния "министерски съвет" днес, от който излезе съобщението, че Борисов всъщност щял да ходи в Украйна?
 6. Ще припомни ли Борисов пред Путин, че е наричал "Белене" "гьол" и "гигантска далавера" преди 8 години?
 7. Посланикът на България в Русия, който беше "извикан за консултации" в София след скандала "Скрипал", на коя дата беше върнат обратно в Москва? На тази дата знаеше ли се за среща на Борисов с Путин?
 8. Кой е поискал срещата - Путин или Борисов? На коя дата?
 9. Когато кабинетът на Борисов плати 3 млрд.лева на "Росатом", знаеше ли, че ще възобновява "Белене"?
 10. Ще подкрепи ли пред Путин премиерът Борисов предложението на президента Радев за "Български поток"?
 11. Взе ли страната на Борисов президенът Путин в студената войната "Борисов - Радев"? Това има ли връзка с "Български поток"? А има ли връзка с изявлението на Теменужка Петкова, че без "Росатом" няма да се провеждат разговори със стратегически инвеститори за "Белене"?
 12. България ще спечели или ще пострада от заиграването с Путин и Китай на терена на енергетиката? Засега играта струва 3 милирада лева.
 13. Съобщи ли Борисов на Юнкер, Туск и Меркел, че ще отиде на крака на Путин и ще организира новината за 24 май? А европейските му партньори какво казаха?
 14. Като отиде Борисов при Путин на 30 май, ще подкрепи ли санкциите на ЕС срещу Русия? А като отиде в Украйна, какво ще говори за санкциите? Лично мнение ли ще е или държавна позиция?
 15. Като отиде Борисов при Путин на 30 май, каква позиция ще заеме по отношение на търговската война между САЩ и ЕС? Борисов надява ли се Путин да спечели от нея? А в полза на кого да е печалбата на Путин, предпочита той - на САЩ или на ЕС?
 16. Ушаков припомни, че Путин между 8 и 10 юни ще бъде на държавно посещение в Китай за срещата на високо равнище на Шанхайската организация за сътрудничество. Китайската национална ядрена корпорация (CNNC) заяви интерес към нашата АЕЦ "Белене"? Има ли връзка между двете събития?
 17. Къде Борисов ще складира отпадъците от новата АЕЦ "Белене" - в кое населено място в България ще е депото? Или пак в Украйна? Ама в Крим ли? В Украйна като отиде, това ли ще договаря?
 18. Къде ще продава тока от "Белене" Борисов? На кого? На каква цена? ЕС ще си купува ли от него?
 19. Ще му помагат ли Георги Първанов и Румен Петков да прокара "Белене" през хранопровода на нацията? Срещу процент от какво?
 20. Ще каже ли Борисов на руския патриарх Кирил да не идва повече в България на 3-ти март и да не казва думата "Шипка" по българските земи с назидателен тон?
 21. На тези въпроси президентът Радев знае ли отговорите? Той кога научи за срещата на Борисов с Путин? Ще каже ли на народа и той нещо на 30-ти май, когато Путин и Борисов се снимат заедно?
 22. За тези две посещения при Путин на първите държавни мъже, омбудсманът Мая Манолова какво мисли? Тя нали вече се зае със сметките на гражданите, а тази сметкае достатъчно висока -  3 милиарда лева.
 23. Днес кабинетът проведе ли наистинан заседание на Министерския съвет, както съобщи БТА? А защо не съобщи дневния ред публично, както прави обикновено?
 24. Белене не беше ли сеизмична зона? А Фукушима не беше ли също?

Стигат толкова въпроси ли? За 20-те милиарда лева пари на данъкоплатеца, колкото "Белене" ще излезе, всеки българин следва да пита поне тези неща.

И да пита Борисов, Радев, ГЕРБ, БСП, омбудсмана Мая Манолова и когото се досети от ония, които е избрал да му харчат парите. И има право да пита всичко.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...