Протест против "Белене" обедини десните срещу Борисов (снимки) - 24novini.bg

Протест против "Белене" обедини десните срещу Борисов (снимки)

Протест против "Белене" обедини десните срещу Борисов
22.05.2018 | 19:09
(1 глас)

Протест против възобновяването на АЕЦ "Белене" се провежда от десните политически сили в този момент пред Министерския съвет.

 

Той обедини прод прозорците на премиера Бойко Борисов десните представители на ДСБ, Движение "България на гражданите", на партия "Да, България", ЕНП и други политически сили в дясно от ГЕРБ. На протеста се виждат десетки знамена на партиите, но повече са гражданите, които протестират с плакати "Не на Белене", "Бойко, нали беше гьол?", "Белене - корупционен гьол", "Мафия" и други.

desni 11
 

Множеството скандира "Мафия" и "Оставка". Плътен кордон от полицаи пази този протест от контрапортеста на защитниците на "Белене", който пък се организира от партия АБВ на отстрещната страна площада пред Министерския съвет.

 

desni 2.jpg

Под прозорците на премиера Бойко Борисов се забелязват бившите му коалиционни партньори - реформаторите и Христо Иванов, който беше министър на правосъдието във втория кабинет на Борисов.

Протестът събра на едно място Атанас Атанасов, председател на ДСБ, Найден Зеленогорски и Радан Кънев, които бяха съпредседатели на парламентарната група на Реформаторите в миналия парламент, Димитър Делчев, председател на "България на гражданите". Четиримата бяха заедно народни представители в 43-о Народно събрание.

desni 1.jpg

На площада с тях са и Мария Капон, председател на партия ЕНП, както и функционери на десните и дясно-център партии.

 

desni 3.jpg

На референдума за "Белене" десните агитираха против проекта и традиционно не одобряват строежа на втора атомна електроцентрала, като аргументите са, че това е корупционен проект, който поставя България в зависимост от Русия и няма ясна икономическа полза за България, освен че се изчислява на около 20 милиарда лева.

Припомняме, че Арбитражният съд в Париж осъди България да плати на руската страна поръчъното при правителството на Сергей Станишев оборудване в размер на 3 милиарда лева, което в момента се съхранява у нас.

desni 5

Пред медии по време на протест Димитър Делчев, председател на "България на гражданите", кометира, че докато няма яснота за цената, сигурността на технологията и отрбатоването на отпадъците, обществото няма да мълчи, а АЕЦ "Белене" трябва да остане под мораториум. Христо Иванов коментира пък, че това е корупционен проект и занапред също ще бъде такъв. Мария Капон пък показа бидони с посланието, че ги оставя на премиера Борисов,"за да събират в тях рушветите за "Белене".

На площада десните събраха стотици свои привъженици, които бяха видимо повече от привържениците на проекта, организирани от АБВ на Румен Петков.

 

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...