Румен Радев се среща с Владимир Путин днес - 24novini.bg

Румен Радев се среща с Владимир Путин днес

22.05.2018 | 07:20
(0 гласа)

Президентите на България и Русия Румен Радев и Владимир Путин ще се срещнат днес в 13 часа в резиденцията "Бочаров ручей" в черноморския курорт Сочи. Срещата на Румен Радев с Владимир Путин е след близо 10 годишна пауза в отношенията на такова ниво.

Румен Радев определи визитата си в Русия като пробив в двустранните отношения. Президентите ще обсъдят развитието на двустранните връзки в икономиката, енергетиката, образованието и културата.

Посещението на Радев не може да бъде определено като в разрив с европейската ориентация на България. Ден преди Радев в Русия беше германският канцлер Ангела Меркел, а след него страната ще посети френският президент Еманюел Макрон. 

След срещата вчера с премиера на федерацията Дмитрий Медведев Румен Радев призова да се работи за преки доставки на газ от Русия за България през Черно море. Заяви, че и бъдещо възстановяване на АЕЦ Белене не може да мине без руско участие. Тези теми вероятно също ще присъстват в днешните разговори.

 

Очаква се да стане ясно дали и кога Владимир Путин ще посети България в отговор на поканата на президента Радев. Държавният глава се надява това да се случи през 2018г., когато се честват 140 години от Руско-турската освободителна война. 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...