Елена Йончева осъди Бойко Борисов - 24novini.bg

Елена Йончева осъди Бойко Борисов

19.05.2018 | 17:33
(0 гласа)

Софийският районен съд е отсъдил срещу премиера Бойко Борисов в полза на депутата от БСП и журналиста Елена Йончева. Решението на съдия Иво Вътев е Борисов и ГЕРБ да й платят 5000 лева за непозволено увреждане. Това съобщи правният сайт news.lex.bg. Решението на съда е от 17 май.  

Йончева съди Борисов заради изказването му по време на последната предизборна кампания, че държавата е плащала милиони левове за репортажите на журналистката зад граница. Тя отрече това твърдение и призова Борисов, ако стане известно в съда, че е излъгал, да напусне политиката.

Искът на Йончева беше за 20 хиляди лева, но той не е бил уважен изцяло Вместо това тя ще получи 5000 лева обезщетение и 825 лева съдебни разноски.

Премиерът и ГЕРБ бяха представлявани от адвокатите Марин Марковски и Божидар Терзийски, но по делото не са били представени доказателства за сключен договор, както и за извършено плащане на хонорар Въпреки съдебни удостоверения, за да могат да искат от Министерството на финансите и Държавна агенция "Разузнаване", адвокатите на Борисов са се сдобили единствено с договорите на Йончева в БНТ,но от тях не се доказва, че държавата е плащала подобни суми на журналистката за взето интервю.

 

В решението си съдът подчертава, че думите на Борисов са били ясно и недвусмислено насочени именно към Йончева и публиката е стигнала до този извод, без да се налагат интерпретации.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...